Als blogger mee op de “blogboot”

Een van de leuke dingen van blogger zijn, zijn de events waar je regelmatig voor uitgenodigd wordt. Omdat lang niet alle events passen bij ZoSan&Co ga ik lang niet overal heen. Maar sinds de corona-tijd waren de events natuurlijk ook even buiten beeld. Heel jammer want op deze momenten spreek je ook andere bloggers en deel je ervaringen met elkaar.

Maar vorige week was het gelukkig weer zover en mocht ik mee met de “blogboot” van Marstyle! Zij organiseerde een leuk kleinschalig event op de blogboot. Op deze boot kunnen normaal 40 mensen maar nu moest het wel coronaproof zijn en zaten we er met 10 mensen op, eigenlijk heel knus.

Op een bloggersevent maken we vaak kennis met nieuwe merken en/of producten. De merken op dit event waren Emma-matras, Wild Pig Wines, HINT en Starboard Boats Amsterdam.

Emma hoofdkussens

Emma-matras kende ik al wel van naam en dat ze matrassen produceren, maar dat ze ook hoofdkussens maken was voor mij nieuw. Anne (van DOK30 Communicatie) vertelde namens Emma matras welke modellen ze verkopen en wat de voor- en nadelen hiervan zijn. Ook gaf ze gelijk wat slaaptips. Voor mij zeer welkom omdat ik gewoon geen goede slaper ben.

Anne had het Foam en het Micro-Fiber kussen bij zich. Ze liet mooi de verschillen tussen de kussens zien. Het Micro-fiber kussen is net een zacht donzen dekbed. Ik denk zeker niet te zacht, en geeft een mooie ondersteuning aan je nek en hoofd tijdens het slapen. Het Micro-fiber kussen heeft twee vullingen, een dikke en een dunne vulling. Het materiaal is ademend en de microvezels houden je hoofd de hele nacht koel. Het Foam kussen was duidelijk steviger en bestaat uit 3 lagen, zo heb je een zachtere en een stevigere kant. Net wat jouw voorkeur heeft. Ook kan je een laag verwijderen om de dikte van het kussen aan te passen. Omdat ik een zij-slaper ben adviseerde Anne mij om het Foam kussen te testen en deze heb ik aan het einde dan ook mee mogen nemen! (De eerste nachten slapen inderdaad al een stuk beter!)

We kregen ook slaaptips mee, afkomstig van een echte slaapexpert! Slaaptekort heeft namelijk direct invloed op je gezondheid.

De volgende tips kregen we mee:

  • Slaap regelmatig. Dus op gezette tijden, probeer altijd rond dezelfde tijd te gaan slapen.
  • “Opslomen”, een erg mooie term, zorg dat je ongeveer twee uur van te voren al bezig bent met naar bed gaan. Doe rustig aan, neem een warme douche. Wanneer je lijf lekker warm is slaap je beter in.
  • Eet niet vlak voor het slapen gaan!
  • Weg met blauw licht……dus ook jouw smartphone en tv! Heb je echt je telefoon nodig naast je bed, zet dan het blauwe licht uit, dit kan bij steeds meer telefoons.
  • Kies liever niet voor wit led licht in je slaapkamer maar liever voor warme oranje tinten.

Ik ga hier mee aan de slag en ben benieuwd of ik mij aan al deze punten kan houden.

Wild Pig wijnen

Na de mooie presentatie van Anne, kwam Colette van CK media promoties vertellen over de mooie wijnen van Wild Pig! Ik ben absoluut geen wijnkenner, dus ik was benieuwd of ik het allemaal wel zou volgen. Maar het mooie was dat je met de Wild Pig wijnen ook helemaal geen wijnkenner hoeft te zijn. Wild Pig wil graag dat je een wijn kiest die past bij een mooie associatie die jij hebt. Een mooie rosé voor op een mooie zomerse stranddag of dat herfstgevoel bij een Merlot (met een stukje wild er bij). Wat is jouw gevoel op een bepaald moment en welke smaak past daar dan goed bij? Zo geniet je het beste van een mooi glas wijn.

Om te kijken welk gevoel jij krijgt bij de verschillende smaken wijn hebben ze het “Wijnwiel” bedacht. Proef de wijn en bedenk welk gevoel je er bij krijgt en noteer dat op het wijnwiel. Zo kom je er achter bij welke sfeer en welk gevoel je welke wijn het liefste drinkt. Een hele andere manier dus om een wijn te kiezen.

Uiteraard hebben wij alle varianten mogen proeven en het wijnwiel ingevuld. Ik ben normaal gesproken geen echte wijn liefhebber, maar de rosé smaakte naar meer! Gelukkig is deze bij onder andere de Albert Heijn te koop. En voor de prijs van €5,99 hoef je het ook niet te laten.

HINT bordspel

Door de wijn waren we allemaal wat losser geworden, dus het perfecte moment om een nieuw bordspel te testen met z’n allen. Het spel HINT van Asmodee. Marguerita gaf een mooie uitleg over het spel en wat de regels zijn. HINT heeft iets weg van 30-seconds, maar dan met meer keuzemogelijkheden per kaart, zoals neuriën, praten of tekenen om duidelijk te maken welke woorden er op jouw kaartje staan.

Het was hilarisch om dit spel HINT te spelen met zijn allen op de boot. Ondanks dat we elkaar niet of nauwelijks kenden was er weinig gene. Alles werd uit de kast getrokken om er voor te zorgen dat jouw team alle woorden wist te raden.

Inmiddels heb ik thuis met mijn man en twee zonen het spel al een paar keer gespeeld en het is echt heel erg leuk!

Het is een spel wat geschikt is voor de leeftijd 14/15 jaar en ouder. Niet omdat het spel heel moeilijk is om uit te voeren, maar omdat er wel wat algemene kennis voor nodig is om de opdrachten uit te kunnen voeren. Voor jongere kinderen kan je bepaalde opties weg laten of een kaart neer leggen die ze mogelijk wel weten uit te voeren. (De kaartjes met muzieknummers zijn wel eens lastig),

Starboard Amsterdam

Dit hele leuke bloggersevent vond plaats op een van de mooie elektrische boten van Starboard Boats Amsterdam. Starboard Boats Amsterdam verzorgt luxe privé rondvaarten door Amsterdam aan gezelschappen van maximaal 40 personen (in normale tijden). Tevens verzorgen zij ook luxe hapjes en drankjes daarbij. En dan bedoel ik echt heel fijne hapjes! Hun boten zijn voorzien van WIFI, een toilet en verwarmde kussens. Ook kan je overdekt zitten mocht het weer niet mee zitten.

Starboard Boats denkt ook aan het milieu, zo varen zij met elektrische boten en recyclen zij hun plastic afval! Een keer in de maand organiseren zij ook een rondvaart om plastic uit de grachten te vissen. Dit hebben wij natuurlijk ook even gedaan!

Plastic/afval vissen uit de Amsterdamse grachten! Van al het plastic maken ze o.a. sleutelhangers. #recyclen

Goodiebag

Het was een zeer goed georganiseerd blogboot event door Marguerita. Locatie, hapjes, drankjes alles was echt super! Kennis mogen maken met een aantal mooie merken en als klap op de vuurpijl ook nog een goodiebag mee naar huis!

Naast het Emma kussen en twee lekkere wijnen en een wijnkoeler van Wild Pig ook nog vier vrijkaartjes voor het PIT museum in Almere, een poppetje uit de Sylvanian Families en een probeersetje met Aquabeads. Deze laatste altijd leuk als er nichtjes of buurmeisjes komen spelen!

Auteur Sandra

2 thoughts on “Als blogger mee op de “blogboot”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.