Een drukke maar gezellige mei-vakantie

Vanmorgen heb ik de jongens na twee hele fijne weken meivakantie weer naar school gebracht. Een deel van jullie heeft nog een lekker een week vrij. Maar hier zit het er dus alweer op, het waren een paar leuke maar ook drukke weken. Komt ook deels omdat 3/4 van ons gezin in de afgelopen 3 weken jarig is geweest, en ook diverse familieleden.

Wij hadden het geluk om de afgelopen week naar 3 (pret)parken te mogen. En dat heeft mij maar €40 gekost aan 1 toegangskaartje en wat lekkers in Blijdorp, dat is altijd fijn ;-).

De Julianatoren

Maandag 30 april mochten wij op uitnodiging van KiddoWz naar de Julianatoren in Apeldoorn. In ruil voor een blog op hun site. Prima deal toch, we waren hier ook nog nooit geweest, dus altijd leuk. De Julianatoren had een persdag voor bloggers en vloggers omdat ze een nieuwe show aan het park toegevoegd hebben; Cas de Ranger. Erg leuk concept, een stukje educatie op een leuke manier naast de verschillende attracties. Zo had ik die dag met mijn jongens vrij toegang tot het park, kregen de jongens een goed gevulde goodie-bag en mochten wij onbeperkt eten en drinken halen op het park. Een walhalla voor de jongens, want zelf een grote lolly voor op de terugreis zat in het pakket! Het weer die dag was niet al te best, lees regen regen en nog eens regen. Maar we hebben het echt enorm naar ons zin gehad.

Blijdorp

Op 3 mei toen onze jongste zoon 8 jaar werd had ik bedacht om naar Blijdorp te gaan. Zijn verjaardag hadden we reeds gevierd met familie, en zijn kinderfeestje doen we na de vakantie-periode. Toevallig had ik nog twee “terugkom”-kaartjes liggen die de jongens vorig jaar kregen na hun schoolreisje daar, dus die konden zo gratis naar binnen. Zelf nog wel een kaartje moeten kopen, maar met de kortingsbon uit de Postcodeloterij-agenda scheelde dat weer €4,00. In de dierentuin zelf nog wat lekkers gekocht, en natuurlijk kwamen de parkeerkosten er nog bij.

De dierentuin zelf kan je het best in de ochtend bezoeken, dan is het nog relatief rustig en zijn de dieren nog lekker wakker. Later op de dag merkten we dat ze meer lagen te slapen. Blijdorp blijft een mooie dierentuin.

De Efteling

En dan park 3, de Efteling! Elk jaar gaan we met mijn man zijn werk met alle werknemers en gezinnen naar de Efteling. Een familiedag. Deze is altijd goed verzorgd, van een lekkere kop koffie met gebak aan het begin van de dag, tot een goed verzorgde lunch halverwege de dag. Verder ga je tussendoor lekker op eigen houtje het park door. Gister was het ook gewoon zeer goed weer, misschien zelfs iets te warm, maar na een aantal jaren regen gehad te hebben op deze dag, mogen we niet klagen natuurlijk. We waren bang dat het te druk zou zijn, een zondag, midden in de meivakantie en ook nog eens mooi weer, maar dat viel mee. Druk was het wel, maar de wachttijden vielen reuze mee. Wellicht zaten de wachttijden van Disney World van vorig jaar nog in ons geheugen ;-).

Dus al met al hele leuke parken bezocht en gaf dit geen aanslag op onze rekening. Wanneer we plannen hebben om naar een pretpark of museum te gaan dan kijk ik altijd online of er nog kortingsacties te vinden zijn. Scheelt meestal toch nog best wat euro’s. Ook de bonnen uit de Postcode-agenda gebruik ik regelmatig. Woon je dicht bij een dierentuin of attractiepark, dan kan een jaarabonnement ook uitkomst bieden, deze heb je meestal met 3 bezoeken er al weer uit. Ook nemen wij altijd ons eigen eten en drinken mee, zodat ik op het park zelf alleen nog maar een ijsje of suikerspin hoef te kopen (of niet want eigenlijk is dat ook niet echt nodig natuurlijk).

Hebben jullie nog tips om een dagje pretpark betaalbaar te houden?

 

 

 

 

 

 

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.