Foto op hout in de werkkamer!

Een nieuwbouwhuis met allemaal strakke wanden, nouja strak…..uhmm dat is weer een ander verhaal, maar het feit blijft dat ze nieuw en nog zonder gaten zijn. Heel mooi natuurlijk, maar ook heel erg saai en onpersoonlijk.

In de hal komt er een mooie grote spiegel aan de wand en in de woonkamer is een groot deel van de wanden in het midden al reeds voorzien van wandlichtpunten. Daar kan je eigenlijk geen leuke lijstjes/foto’s of een mooi schilderij naast, onder of boven hangen. De werkkamer en alle slaapkamers hebben nog wel voldoende ruimte voor iets moois en passendst aan de muur. Maar wat dan precies is de volgende vraag. We zijn een beetje uitgekeken op onze oude schilderijen, we hebben wel alles bewaard op zolder, voor ooit ergens anders. Iets nieuws fris moet er komen waar we weer even een paar jaar mee vooruit kunnen.

Foto op Hout

Begin december kreeg ik een aanvraag voor een samenwerking met Foto op hout. In eerste instantie wist ik niet zo goed of dat wel wat voor ons was in huis. Wij houden van een klassieke stijl met een knipoog naar strak/industrieel. En een samenwerking ga ik pas echt aan als het ook bij ons en onze woning past.

Toch even een kijkje genomen op de website van Foto op Hout, en dat ziet er dan toch wel heel erg leuk uit. Zeker wanneer je een lekker groot formaat neemt, dan heb je echt een blikvanger voor aan de muur. Dat zou eigenlijk best goed passen in onze werkkamer. Onze werkkamer zit ook niet in een hoekje ergens in ons huis verstopt, vanuit de woonkamer kijk je er zo in, dan mag daar ook echt wel iets moois en opvallends aan de muur komen.

De meest lastige keuze; welke foto gaan we hiervoor gebruiken?

De foto waar wij voor hebben gekozen is er een van onze jongens. Gemaakt enkele jaren terug op vakantie. Wellicht heel clich√©, maar wij blijven deze strandfoto erg mooi vinden. En laten we wel wezen, zand, zee en zon doen het altijd goed op foto’s.

Het Bestelproces

Je kan uit verschillende houtsoorten kiezen, zoals vurenhout, multiplex, ayoushout en de optie voor een foto op steigerhout. Het bestelproces is eigenlijk heel erg makkelijk;

  1. Je gaat naar fotoophoutstunter.nl
  2. Je klikt op de knop bij “direct aan de slag” (Of je gaat eerst nog een paar voorbeelden bekijken)
  3. Je upload de foto die je op hout wilt hebben
  4. Kiest het formaat, houtsoort en de stand van de foto
  5. Keuzeopties voor ophanghaakjes en wel of geen whitewash onderlaag (voor een heldere foto is dit aan te raden, wil je liever de houtnerf er een beetje doorheen zien, dan deze optie niet nemen. En bij deze stap kan je ook nog kiezen of je de foto in zwart/wit, sepia of kleur wenst te ontvangen.
  6. Bestellen! en binnen ongeveer een week heb je je foto op hout in huis!

Wij hebben onze foto op vurenhout besteld, in de maat 120x80cm. Wij hebben gekozen voor een white-wash onderlaag, de foto heeft al best wat kleuren en we denken dat het zonder die laag wat te druk gaat worden. Ook de ophanghaakjes hebben wij er bij afgenomen, wel zo makkelijk om direct de juiste maat in huis te hebben. Je hebt zelf nog wel twee schroeven (en pluggen) nodig voor in de muur.

Het resultaat!!

Foto op hout in de werkkamer

Het ophangen ging prima, wel even alles goed opmeten zodat hij recht hangt. Wij zijn heel erg blij met het resultaat. Nu deze hangt willen we de rest van de werkkamer ook zo snel mogelijk af hebben. Binnenkort maar weer een bezoekje brengen aan de Ikea voor nieuwe bureaus.

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.