Toen ik klein was, vierde wij nooit Halloween. Ik weet het niet zeker, maar volgens mij was dit fenomeen er ook zo’n 30 jaar geleden nog niet in Nederland. Ik kom uit Noord-Holland en daar vierden we wel rond deze periode Sint-Maarten (11 november), dat is natuurlijk heel wat anders dan Halloween, maar het idee van langs de deuren en snoepjes halen komt wel overeen.

Ik weet niet zo goed wat ik van Halloween moet vinden, Het idee van griezels, spoken en bloederige taferelen vind ik persoonlijk niet iets voor kleine kinderen. Maar ja mijn kinderen vragen er wel steeds of wij Halloween gaan vieren. Gelukkig is onze nieuwbouwwijk nog te druk met bouwen van hun huizen, dat men hier nog totaal niet mee bezig is. Dus we hebben nog een jaartje of twee uitstel, en persoonlijk introduceer ik toch dan liever Sint Maarten op 11 november. Maar hoe doe ik dan mijn jongens toch een beetje een plezier?

Om mijn kinderen toch enigszins tegemoet te komen, zijn we dit keer naar de Julianatoren geweest. Dit leuke pretpark is momenteel omgetoverd tot een heus Halloween walhalla, maar op een erg leuke en prettige manier! Geen enge taferelen, wel een klein beetje spooky, maar ja dat hoort er nu eenmaal bij en dat is juist wat mijn jongens zo leuk vinden. De Julianatoren heeft speciaal voor deze periode een heus Spookhuis neergezet en een spookdoolhof waar je een griezeltocht kan doen. Hun shows zijn uiteraard op dit thema aangepast en gezien de reacties van alle kinderen vallen deze goed in  de smaak. Dit alles is nog te zien t/m 28 oktober, dus zeker een tip in om de herfstvakantie te bezoeken.

Wat wel heel vreemd was op deze dag, is om midden in oktober rond te lopen met korte broek en korte mouwen! Het was namelijk 23 graden! Wie verwacht dat nu half oktober?

*spon

 

 

 

Vond je dit blog leuk? Liken en delen graag!
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •   
  •  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.