Leuke uitjes voor kids van 6 t/m 12 jaar

De voorjaarsvakantie is voor regio Zuid en bij ons al begonnen (door een studiedag en een extra vrije dag), maar voor regio noord en midden komt de vakantie er volgende week aan. Persoonlijk vind ik deze vakantie de lastigste om “door te komen” van alle schoolvakanties. Vrijwel alle andere vakanties is het weer buiten redelijk goed, zo niet heel goed, en in de kerstvakantie zitten de dagen veelal al vol met (dan al niet verplichte) familie-bezoekjes, feestdagen en oud&nieuw. En om te voorkomen dat ze het liefst de hele dag voor de tv zitten of willen gamen, toch maar wat uitjes gezocht om ze af en toe “uit te laten” want gamen en tv laten kijken is wel heel makkelijk maar die van mij worden daar extreem vervelend van. (Vraag niet hoe ik dat weet ;-)).

Bioscoop

Gister zijn we begonnen met een bezoekje aan de Bioscoop. Hier in Zoetermeer hebben we een hele fijne zitten van Kinepolis. Mooie zalen, lekkere stoelen en een goed geluid. Wat het hier nog extra aangenaam maakt is dat je de eerste 2 uur gratis kan parkeren. Popcorn, fris of wat anders lekkers voor tijdens de film is hier ook te verkrijgen. Nog een plus om hier met kinderen naar toe te gaan, ze hebben een pauze!

Ideaal om tussendoor even een sanitaire stop te kunnen doen zonder een deel van de film te hoeven missen. De film Coco stond nog hoog op het lijstje van de jongens, en het is zeker een aanrader om te gaan bekijken! Ook al draait hij al even, en weet ik niet hoe lang nog, maar erg geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Ferdinand schijnt ook een leuke film te zijn, en aan het begin van de film zagen we de trailer van de film “Peter Rabbit” die ook erg leuk lijkt, deze draait vanaf half maart. Voor locaties van Kinepolis en welke films er nu draaien klik hier. De bioscoop vind ik een leuk uitje bij slecht weer, ook een tip eens met een kinderfeestje te doen!

   

Museum jaarkaart

Mijn jongens hebben beide een museumjaarkaart. Voorheen leek het mij niet echt iets voor kinderen zo’n kaart, maar er is de afgelopen jaren zoveel leuks gekomen voor kinderen dat het echt nu een absolute aanrader is om deze aan te schaffen.

Wij hebben het afgelopen jaar onder andere Het Anne Frankhuis (vanaf 8 jaar zou ik dit adviseren), Het Archeon (erg leuk voor alle leeftijden), het spoorwegmuseum, Het Maritiem museum, Space Expo en Naturalis gedaan. Maar NEMO, Museum van Oudheden en veiligheidsmuseum PIT staan nog op ons lijstje.

Beide jongens hebben met een kinderfeestje ook eerder een bezoek gebracht aan GeoFort in Herwijnen. Beide ook toegankelijk met een museumjaarkaart, maar zeker ook een tip voor een kinderfeestje!

Wil je wat lezen over een uitje met kids naar een van deze musea, lees deze blogs dan eens:

Blog Museum van Oudheden

Blog Veiligheidsmuseum PIT

Blog diverse musea met kinderen (tip!)

Goedkope/Gratis uitjes met kinderen

Uiteraard hoeft een uitstapje met kinderen niet altijd geld te kosten en is een uitje met kids wat een succes kan zijn vaak dichterbij dan je denkt. Zo namen mijn ouders de jongens een paar maanden geleden mee naar de duinen! Gewoon rugzak mee met boterhammen en een bal en gaan. De jongens vonden dit zo cool, zo iets simpels en voor ons best dichtbij. Ook een wandeling kan heel leuk (en leerzaam) zijn, ze zullen niet direct staan springen als je dit voorstelt aan ze, maar uiteindelijk zullen ze dit ook erg leuk vinden. Leuke wandeltips vind je hier.

Een bezoek aan een kinderboerderij is hier niet altijd meer favoriet, al blijft ‘t Geertje hier in Zoetermeer wel altijd leuk, ook als je al bijna 11 jaar bent.

Heb je meer leuke tips voor gratis of goedkope uitjes, laat ze hieronder achter, dan maak ik daar een mooie lijst van!

*spon

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.