Paar leuke cadeau-tips voor jongens

Over enkele weken is het weer zover, dan breekt bij ons weer de drukke periode aan van verjaardagen! Vraag mij niet hoe we dat voor elkaar hebben gekregen maar binnen twee weken tijd zijn beide kinderen hier jarig, ikzelf, mijn broer, mijn schoonmoeder en meestal valt Moederdag er ook in. Zo zie je elkaar maanden soms niet, en dan heb je even een overkill aan familie-momenten. Maar gezellig is het altijd wel.

Daar aangekoppeld is het voor mijn jongens steeds lastiger om een verjaardagscadeautje te vinden, zoals ik in november al schreef over sinterklaascadeautjes voor jongens (lees hier mijn blog). Probeer ik de lijstjes voor hun verjaardag ook leuk (en betaalbaar!) te houden.

De jongste krijgt in ieder geval een fiets voor zijn verjaardag, deze is ook hard nodig, want zijn 20inch model is echt veel te klein geworden. En voor de oudste kwam ik een gaaf onderzoek tegen over valsspelen bij spelletjes, en daar kan hij wat van, en zou de nieuwste editie van Monopoly (Valsspelers editie!) wel wat kunnen zijn.

Hieronder lezen jullie het onderzoek van Hasbro naar valsspelen bij bordspellen:

“Dit najaar brengt spellenproducent Hasbro de Monopoly Valsspelers Editie uit, waarin valsspelen een must is om te winnen. Het schijnt namelijk dat in de VS bijna de helft van de Monopoly-spelers valsspeelt. Maar hoe zit dat hier, zijn wij ook zulke valsspelers?  Hasbro zocht het uit aan de hand van een onderzoek onder Nederlanders en Belgen van 18 tot 65 jaar. Hoe spelen we vals, worden we gesnapt en hoe willen we gestraft worden, zijn vragen die aan bod kwamen.

Braaf?
Uit het onderzoek zou blijken dat Nederlanders best braaf zijn: slechts een kwart zegt eerlijk wel eens vals te spelen. Wat dat betreft zijn de Belgen met 30% een stukje stouter. Of eerlijker met het invullen van enquêtes, natuurlijk. Want uit het onderzoek blijkt ook dat 62% van de Nederlanders zegt wel eens iemand betrapt te hebben op valsspelen….

Mannen zijn grotere valsspelers dan vrouwen: 7% meer (28% versus 21%). Ze worden in ieder geval vaker gesnapt dan de vrouwen. Vrienden en broertjes zijn het ergst: zij zijn samen goed voor 40% van de heterdaadjes. Misschien moeten ze in de leer bij de vrouwen? Een troost is dat 4 van de 10 spelers zich echt wel schuldig voelt als ze de boel hebben opgelicht. Van de Nederlanders zegt bijna een kwart dat het helemaal niet helpt om te winnen en van de Belgen zelfs een derde. Blijkbaar spelen we dus minder vaak vals maar wel iets slimmer dan onze zuiderburen.

Geld stelen van de bank is dé manier om vals te spelen
Ondanks dat heel wat spelers valsspelen, worden ze verbazend genoeg zelden betrapt. De meeste Nederlandse Monopolyspelers komen er (meestal) mee weg! Nederlanders spelen vooral vals door geld te stelen van de bank of door gewoonweg te weinig te betalen. Het verzetten van de pion is ook een geliefde manier om de boel te belazeren. Verder wil bijna de helft van de Nederlanders als eerste alle dure straten in bezit hebben, om zo de medespelers dwars te zitten.

Monopoly voor valsspelers
Voor de fans die echt van valsspelen houden, is de aangekondigde  Valsspeler editie van Monopoly een goede aanwinst. Bij dit spel móét je valsspelen om te winnen. Op de valsspeelkaarten staan opdrachten en wat de beloning is als je niet gepakt wordt. Toch betrapt? Dan wacht daar de handboei en een nachtje cel.”

Helaas zal dit spel niet op tijd beschikbaar zijn voor zijn verjaardag, maar voor de decembermaand ga ik dit spel zeker onthouden!

 

Een magazine

Wat ik zelf tegenwoordig erg leuk vind om te geven aan een jarige is een magazine, zo is Quest junior erg leuk om te geven of een Donald Duck (pocket) of de Tina valt ook goed in de smaak. Helemaal blij waren mijn jongens laatst met de magazines Minecraft en Lego Ninjago! Deze laatste vooral ook omdat er (ruil)spaarkaarten* bij zitten.

 

Volgens de jongens zijn het gave magazines! Het Minecraft magazine bevat naast heel veel bouwtips voor het spel Minecraft, ook leuke verhalen, stickers en een bouwplaat. Het Lego Ninjago magazine is vooral leuk door de verhalen en de ruilkaarten*! Er zitten ook erg leuke posters in!

Uit deze magazines of het ruilkaartenspel van Lego Ninjago* kan de familie zeker een leuke keuze maken die qua prijs ook nog eens erg fijn is!

Cadeaubonnen en geld

Maar ook zal er op hun lijstje een cadeaubon voor de PS4 en een Google Playcard staan. Want ook die blijven favoriet! Want er is momenteel weer in hit op het gebied van PS4-spellen; Fortnite!

*Met het Ruilkaartenspel gaan fans van 5 tot 12 jaar mee op avontuur in het LEGO® NINJAGO® universum. Samen met de personagekaarten, met daarop de helden en schurken van NINJAGO® City, worden de fans tot bondgenoot gemaakt en gaan ze het duel aan met hun tegenspeler. De speciale actie- en bonuskaarten, die unieke effecten bieden, zorgen voor extra spanning en urenlang speelplezier.

Het LEGO® NINJAGO® Ruilkaartenspel bevat in totaal maar liefst 256 verschillende kaarten, waaronder 16 megakaarten, 16 ravenzwarte kaarten en 5 zeldzame gouden kaarten. Zo valt er genoeg te verzamelen en te ruilen.

De ruilkaarten zijn verkrijgbaar in verschillende producten: een enkele booster (€ 1,00) bevat 5 kaarten, waarvan 1 kaart gegarandeerd holografisch is. Het Starterspakket (€ 7,99) bevat één luxe verzamelalbum, twee speelarena’s, de regels van het spel en een XL kaartenoverzicht. Daarnaast zijn het Multipack en het Boosterpack (€ 4,99) verkrijgbaar. Deze bevatten beide 5 boosters met in totaal 25 kaarten en 1 exclusieve gouden speelkaart. De overige gouden kaarten worden de komende periode verspreid via diverse LEGO® NINJAGO® magazines. Mis ze niet!”


*dit artikel bevat gesponsorde onderdelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.