Review: Mars explorer van GeoSmart

Onze jongste zoon (9 jaar) mocht van GeoSmart de Mars Explorer uittesten! Onze zoon is geen typisch speelkind, of hoe je dat ook kan noemen. Hij is een “gamer”. Lego, blokken, Chuggington treinen hebben hem nooit echt geïnteresseerd. Dus ik was heel benieuwd hoe hij de Mars Explorer zou vinden.

GeoSmart

GeoSmart is nieuw magnetisch constructiespeelgoed dat creativiteit en ontwikkeling stimuleert. Het magnetische speelgoed heeft verschillende vormen en de sets kan je makkelijk uitbreiden met nieuwe elementen om er nog creatiever mee te kunnen bouwen.

Mars Explorer

De Mars Explorer is een complete set om een “Mars”wagen te kunnen bouwen die ook nog eens kan rijden als je alles goed in elkaar gezet hebt!

GeoSmart Mars Explorer
Alle onderdelen netjes verpakt
Mooie en duidelijke handleiding
Tadaa! Hoe leuk!

Review door Florian

De doos ziet er al leuk uit met die kleuren, het uitpakken gaat makkelijk en de doos kan je later ook nog goed gebruiken om alle onderdelen in te bewaren als je er niet mee speelt.

De handleiding is duidelijk, maar begin wel bij bouwwerk 1, dan zie je ook hoe de basis in elkaar moet, wat bij de volgende bouwopties niet meer uitgelegd staat en dan kan het moeilijk lijken. Maar dat is dus niet zo.

Het bouwen gaat heel erg makkelijk, door de magneten klikt alles snel in elkaar en zit het ook stevig. De wielen moet je wel goed in de motor duwen, anders gaat hij niet rijden ;-).

Het allerleukste is om er mee te rijden, en het steeds opnieuw bedenken van een leuk voertuig!

Mijn moeder vindt de prijs goed, het is niet heel erg goedkoop, maar je kan het uitbreiden en hebt er lang plezier van.

Conclusie

GeoSmart heeft een leuk product op de markt gezet. Het is voor een brede leeftijdsgroep leuk, ze geven aan vanaf 5 jaar. Onze zoon is bijna 10 en vindt het ook echt leuk, veel leuker dan lego zoals hij zelf aangeeft. Zijn oudere broer van bijna 13 en hun vader zaten er ook mee te spelen.

Een nadeel wat je zou kunnen noemen is dat er batterijen voor nodig zijn, bij de Mars Explorer zelfs 7 AAA batterijen. Maar batterijen zijn niet bij alle sets nodig.

De kleuren en neon-verlichting doen het ook goed bij de kinderen. De magneten zijn goed sterk en maakt het bouwen dus makkelijk.

Deze magnetisch bouwsets van GeoSmart kan je onder anderen kopen bij bol.com vanaf ongeveer €37. Echt een leuk en origineel verjaardagscadeau

Deze doos hebben wij gekregen van GeoSmart om te reviewen.

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.