UV-zwemkleding

Na mijn blog over het goed controleren en in de gaten houden van moedervlekken van vorige keer, ga ik deze week verder met de tips om je huid en de huid van kinderen goed te beschermen in de zon.

Het meest voor de hand liggende is om gewoon uit de zon te blijven, maar dit is niet altijd haalbaar en een beetje zonlicht is ook weer goed voor de mens. Met uit de zon blijven bedoel ik dan ook echt binnen blijven, schadelijke uv-straling komt ook op schaduw-plekken op de huid terecht.

Lekker buiten in de schaduw vertoeven is natuurlijk heerlijk, en een duik in de zee of het zwembad is ook best fijn bij warm weer. Maar hoe kan je je nu goed beschermen tegen die schadelijke uv-straling?

  1. Smeren, smeren en smeren met zonnebrandcreme
  2. UV-kleding
  3. Zonnebril

Deze drie zijn voor mij eigenlijk de enige die ik ken. Het probleem bij smeren is dat je dit een aantal x per dag moet doen, en veel mensen vergeten dit al snel. Zeker na een duik in het water is de bescherming gelijk al stukken minder.

Daarom dragen mijn kinderen sinds hun baby-tijd uv-zwemkleding. Toen ze heel klein waren nog een uv-pak uit een stuk, maar inmiddels een stoere zwemboxer met een shirt er op. Jaren geleden waren deze uv-shirts niet bepaald hip te noemen, als je ze al kon vinden in (online)winkels. Maar nu zijn ze echt stoer en leuk om te zien. Kijk maar eens bij Stoerekindjes uv zwemkleding , hier is zoveel keuze in uv-zwemkleding dat elk kind wel een leuk setje kan vinden! Dit onderstaande setje komt ook bij hun vandaan! Bij gebrek aan mooi weer, maar even een binnenshoot, maar dit setje ligt klaar zodra we dagjes weg gaan in de zon of gaan zwemmen buiten.

De vraag die ik wel eens krijg is waarom een shirtje van het ene merk maar €10 kost en de ander €39 of meer. Dit heeft echt te maken met de kwaliteit van de uv-bescherming! Goedkope uv-kleding is veelal na een paar keer wassen niet meer uv-bestendig. De merken als Snapperrock zijn dat wel, in dit geval is iets duurder dus zeker ook beter. Al blijft elke bescherming natuurlijk altijd beter dan geen bescherming in de zon!

Voordeel van uv-kleding is dat je alleen armen, benen en gezicht hoeft in te smeren (en voeten!). Maar schouders, borst, rug en bovenbenen de gehele tijd goed beschermd zijn.

Wat vinden mijn kinderen er van:

  • Stoer
  • Draagt fijn!
  • Droogt snel op, dus uit het zwembad niet heel lang een nat plakshirt aan.
  • Is zelfs wat warmer bij kouder zwemwater

Verbranden is NIET stoer! En zoals in mijn vorige blog staat, is verbranden zeer schadelijk voor de huid en vooral voor moedervlekken.

Voor volwassenen zijn er helaas nog niet veel (web)winkels die uv-kleding verkopen, al heeft Stoerekindjes Uv Zwemkleding wel het een en ander aan shirtjes en petten in hun assortiment. Omdat ik zelf last van zonne-allergie heb, zou een mooie witte blouse met lange mouwen en uv-bescherming echt top zijn, wellicht een tip voor uv-kleding aanbieders om op te nemen in hun assortiment!

*voor dit blog hebben we een setje mogen reviewen, de andere setjes zijn privé-bezit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.