Zomlings en Get Packing

Na de viering van Sinterklaas op school en alle drukte er om heen ontvingen wij plots nog een leuk pakket! De jongens verrast want Sinterklaas was toch al voorbij? Maar dit was toch echt nog een leuk cadeau voor hun. De jongens werden verrast met het spel Get Packing en een startset Zomlings.

Get Packing

Get Packing is een “bordspel” voor 4 spelers. Geschikt vanaf een jaartje of 6. Elke speler krijgt een koffer met inhoud, en er zit een stapel bestemmingskaarten (ronde kaartjes) bij met een deel van de inhoud van een koffer er op. De bedoeling is om alles wat er op zo’n bestemmingskaartje staat precies passend in het koffertje te krijgen. De eerste die dat lukt en de deksel kan ook echt dicht! wint dat bestemmingskaartje. De uiteindelijk winnaar is degene met de meeste bestemmingskaartjes.

Met twee zonen van 8 en 11 jaar kan het er fanatiek aan toe gaan, zo ook met dit spel. Heel kritisch naar elkaar of het koffertje wel echt dicht kon. Gelukkig zijn de koffertjes erg stevig, want er wordt aardig op geslagen om ze dicht te krijgen ;-).

Het is een leuk, snel spel. Zelfs voor volwassenen is het best een uitdaging om de attributen in het koffertje passend te krijgen.

Om Get Packing wat eerlijker te spelen zijn er moeilijke en makkelijke bestemmingskaarten, zo kan je de kinderen een stapel makkelijke opdrachten geven en de volwassenen de moeilijkere variant. 

Zomlings

In eerste instantie dacht ik, wat is dit nu weer voor iets? Kleine poppetjes in een bus, blikje of “huisje”. Maar zoals altijd werd al snel duidelijk dat dit echt iets super gaafs is, onze oudste zoon had dit blijkbaar al eens gezien op tv en heeft echt staan springen in huis hoe leuk deze Zomlings zijn! Kleine note hierbij , onze zoon is dol op het verzamelen van kleine spullen, daar vallen deze Zomlings zeker ook onder.

Qoute op bol.com: “Bouw jouw eigen stad met miniatuur zombies!
Zomlings zijn vrolijke, maar ook ondeugende wezentjes die bij elkaar in hun eigen stad wonen en daarin allerlei te gekke avonturen beleven. Creëer nu zelf een volledige Zomlings stad, compleet met huizen, hotels, raceauto’s en zelfs een te gekke schoolbus! Er zijn maar liefst 7 verschillende wijken in de stad zoals Wacky Waters, Zomling Zoo en Creepy Circus en meer dan 100 verschillende monsters om te sparen. Verzamel ze allemaal!”

Echt iets voor de echte verzamelaar. Let op, geschikt voor de leeftijd vanaf 6 jaar, gezien de kleine onderdelen en zachte poppetjes. Ze hebben wel hele leuke prijsjes, vanaf €0,90 kan je ze kopen bij speelgoed winkels of online.

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.