Optie op een kavel!

kavel nieuwbouw huis bouwen

Precies een jaar geleden namen wij bij de gemeente een optie op Kavel 17! Geen idee wat ons te wachten zou staan, en hoe we alles vorm wilden geven. Maar we voelden allebei dat dit de kans was om een huis te laten bouwen naar onze wensen.

De nacht voordat we de optie op de kavel gingen nemen, heb ik nauwelijks geslapen van de spanning. Waarom gingen we dit doen? Kan het wel?, we zitten toch prima waar we nu zitten en meer van dat soort vragen spookten door mijn hoofd.

Een optie nemen op een kavel is niet geheel kosteloos in onze gemeente, voor €1.000 “koop” je de mogelijkheid om voor 9 maanden “het eerste recht van kopen op een kavel” te hebben. Na deze 9 maanden is er nog een mogelijkheid om te verlengen voor 3 maanden maar daarna dien je toch echt aan te geven of je de kavel koopt of niet. Doe je het niet, ben je je €1.000 kwijt. Dus eigenlijk een mooie kans om alles uit te zoeken in die tijd en niet direct aan torenhoge kosten en risico’s te zitten.

Waarom willen we eigenlijk verhuizen?

Eigenlijk waren we helemaal niet van plan om te verhuizen, sterker nog ik was bezig met het uitzoeken van een nieuwe keuken voor ons huis, met het idee er nog jaren te wonen. Het huis was ook een fijn huis, ruim genoeg voor ons en de jongens. Prima locatie, leuke tuin en een rustige buurt. Al waren er wel twee dingen die we misten:

1. Op de begane grond zou een werkkamer wel erg fijn zijn nu de kinderen ouder werden. Wij zaten op zolder te werken en de jongens waren beneden aan het spelen, niet zo heel gezellig. Helaas was er geen mogelijkheid voor een uitbouw of andere aanpassing om dit te realiseren.

2. Een overdekte stalling/garage voor manlief zijn motor. De motor stond het hele jaar onder een zeil/hoes buiten. Is niet ideaal voor een motor die 3x per jaar van stal wordt gehaald. (Laat mijn man dit niet lezen ;-))

Eerlijk is eerlijk, het waren luxe-problemen. Want zeg nou zelf, het is toch een leuk huis?

Dus per 09-01-2017 hadden we een optie op kavel 17 van het project “Hoek van Schieland” (Enkele weken later hebben we dit aangepast naar kavel 15, maar daar kom ik in een latere blog nog op terug :-)) Vervolgens begon de grote zoektocht naar een leuke woning, hypotheekadviezen en wat er allemaal niet al bij komt kijken. En uiteraard moest ons huis verkoop klaar gemaakt worden! Want het risico van twee huizen bezitten dat wilde we niet lopen, en dan is weg ook maar gelijk weg, en wie weet duurt het maanden voordat je woning verkocht is.

Inmiddels zijn we de trotse eigenaar van Kavel 15 en start de aannemer over 6 weken met de bouw van onze woning! De komende weken kijk ik terug op het afgelopen jaar,  hoe is het proces verlopen? Wat viel ons tegen? en wat ging soepeler dan verwacht.

Ik zou het ook heel leuk vinden om blogs van andere bloggers te lezen die bezig zijn met het bouwen van een eigen huis. Dus laat een linkje achter bij de comments! Ook tips zijn altijd welkom over de inrichting van huizen en tuin-ideetjes etc.

 

 

 

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.