Raambekleding voor draai-kiepramen

Inmiddels wonen we een jaar in ons nieuwe huis. Dus je zou eigenlijk zeggen dat de kamers van de jongens geen mak-over meer nodig zouden hebben. Maar helaas bleken de mooie vouwgordijnen die wij hadden hangen in de praktijk minder handig dan gedacht.

Vouwgordijnen en draai-kiepramen

In veel nieuwbouwwoningen zitten tegenwoordig mooie draai-kiepramen. Mooie uitvinding vind ik, zo kan je het raam wel op een kiertje zetten maar is het voor inbrekers lastiger om binnen te komen. Dit soort ramen gaan ook naar binnen toe open in plaats van naar buiten toe. Omdat deze ramen meestal aan de bovenkant tot aan het kozijn lopen, is er heel erg weinig ruimte of zelfs geen ruimte om raambekleding in of boven op te hangen. Hier is ons destijds wel op gewezen tijdens de oplevering van de woning, maar ja, wij dachten dat alleen kiepen ook een prima optie was, dus gingen voor esthetisch mooi.

Helaas blijkt in de praktijk dat ramenlappen zonder alle raambekleding los te moeten maken en er af te moeten schroeven geen optie is. En wat te denken in noodsituaties, dan moet onze zoon makkelijk de woning kunnen verlaten (denk aan brand in huis), dan zouden deze ramen geen nooduitgang bieden. Dit zat mij steeds minder lekker, dus de raambekleding moest er af.

Raambekleding voor draai-kiepramen

Er komt gelukkig wel steeds meer op de markt voor draai-kiepramen. wij hebben nu gekozen voor gewone simpele aluminium jaloezieën van 25mm breed. Maar plissé-gordijnen en rolgordijnen zijn ook zeker mooie mogelijkheden! Deze aluminium jaloezieën hebben we OP het raam gemonteerd, zo kan het raam volledig open en kan je de kamer ook donker maken. Daarnaast hebben deze aluminium jaloezieën ook zijde-geleiding, zodat het strak tegen het raam aan blijft in kantelstand. Let bij het bestellen wel op de breedte en diepte van het product dat de raamhendel nog makkelijk gebruikt kan worden!

Gordijnen

Jaloezieën zijn praktisch en geven een strakke uitstraling. Onze zoon zijn slaapkamer is best ruim en daarom wilden we naast deze aluminium jaloezieën nog een warme sfeer creëren door er ook nog kamerhoge gordijnen op te hangen. Ons budget was na al het klussen best een beetje op, dus we hadden niet heel veel te besteden voor gordijnen. Zo kwam ik via Google terecht bij de gordijnen en vouwgordijnen van voordeelgordijnen.nl ! Via een online rekenmodule kan je gelijk zien wat een gordijn bij voordeelgordijnen gaat kosten.

De prijzen waren zeker scherp, wat de naam van het bedrijf van te voren al deed vermoeden. Gelijk maar een paar stofstaaltjes besteld, dit is een gratis service. Ideaal want zo kon ik gelijk kijken welke kleur en stofsoort het beste bij de jaloezieën en het houten kozijn zou passen.

Gratis stofstalen voordeelgordijnen.nl

Het bestellen gaat duidelijk en snel, je kan ook alleen stof bestellen om ze zelf te maken, maar zo handig ben ik niet. Dus wij hebben ze kant en klaar laten maken. Binnen twee weken waren ze in huis! En wat een plaatje. Precies de maat zoals opgegeven en de stof is echt van een mooie kwaliteit. Het meeste werk was het ophangen van de gordijnrails aan een gipsplaten plafond, maar met behulp van holle-plaatpluggen hangt het nu super stevig.

Hier het eindresultaat van onze nieuwbouw draai-kiepramen met raambekleding! Wat hebben jullie in de slaapkamers voor de draai-kiepramen?

Note: De gordijnen zijn voor dit blog gesponsord door voordeelgordijnen.nl

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.