Zonneallergie

Vorig jaar schreef ik al een blog over het controleren van moedervlekken en moedervlekken in combinatie met de zon. Dit blijft gewoon een heel belangrijk onderwerp, waar eigenlijk niet genoeg over geschreven kan worden. Het aantal patiënten met huidkanker/melanoom stijgt enorm, en helaas is dit nog steeds een van de agressiefste vormen van kanker die er is.

Het beste is natuurlijk om gewoon uit de zon te blijven, vooral tussen 12:00 en 15:00 uur wanneer de zon op zijn sterkst/heetst is. Maar er zijn situaties waarbij je wel buiten moet zijn, ook omdat buitenlucht en een beetje zon ook weer wel goed zijn. Denk aan vitamine D. Zorg dan dat je dan wel goed beschermd de zon in gaat.

Zelf smeer ik mij al vanaf het vroege voorjaar in met diverse zon-beschermings producten. Maar omdat ik niet alleen bezitster ben van veel moedervlekken en een rossige huid, heb ik ook nog eens last van zonneblaasjes/zonneallergie. Helaas zijn veel merken zonnecrème hier niet op ontwikkeld. Veelal kwam ik terecht bij sunblocks via de huisarts, maar die hadden het flinke nadeel dat ze niet makkelijk uit te smeren waren.

Enkele weken geleden las ik een oproep op bloggers gezocht, of er bloggers waren met zonneallergie en of die interesse hadden om de zonnebrandcrème van Ladival te testen, welke ook zou helpen tegen zonneallergie! Normaal reageer ik niet zo snel op oproepen om producten te testen, maar deze oproep sprak mij wel aan omdat zonneallergie echt niet grappig is, en wat zou het fijn zijn om hiervoor een werkende crème te hebben. Zou deze crème dan wel werken?

Gelukkig bleek ik ook een van de bloggers die werd uitgekozen om Ladival te testen en binnen enkele dagen ontving ik een mooi pakketje met vier tubes zonnebrandcrème, twee voor het gezicht (30+ en een 50+ kindervariant) en twee geschikt voor het hele lichaam (ook een 30+ en een 50+ kindervariant). De verpakking ziet er prima uit, en de geur is eigenlijk heel neutraal, mede ook omdat Ladival zonder parfum, kleurstoffen en PEG emulgatoren is. Ze noemen de crème trouwens gel.

Paasweekend

Omdat een voorjaarszon minstens zoveel zonkracht kan hebben als een zomerzon, en we met Pasen getrakteerd werden op ongelooflijk mooi weer, kon ik direct beginnen met testen! Met Pasen ging ik met mijn oudste zoon naar een tweedaags voetbaltoernooi in Brabant (Easter Open). Dat betekent doorgaans twee dagen langs de lijn aanmoedigen. Ik heb mij net als anders ingesmeerd, maar dan nu met de producten van Ladival. Ondanks dat ik altijd dan een petje op heb weet de zonneallergie mij normaal altijd te vinden op mijn voorhoofd.

Ik heb die twee dagen alleen maar Ladival gebruikt. De crème smeert erg fijn, en trekt ook snel in, en geeft in tegenstelling tot andere zonnebrandcrèmes ook niet het gevoel dat je vol met crème zit! Een hele fijne plus dus. Maar het belangrijkste is het resultaat natuurlijk, en ………………………………. ik heb geen blaasje gezien!! De zonkracht was rond de 5-6, dat betekent dat je zonder bescherming met 20 minuten blootstelling in de zon verbrand.

De dagen daarna ben ik gewoon blijven smeren, op frissere dagen alleen mijn gezicht, en tot op heden nog geen blaasje gezien. Ik ben hier echt oprecht blij mee, want die blaasjes doen ontzettend veel zeer. Ook ben ik niet verbrand, wat met mijn type huid al binnen 10 minuten kan. Naast het pijnlijke van zonneallergie is het vooral ook heel erg belangrijk dat mijn huid niet verbrand, en ook dat is sinds de Pasen nog niet het geval geweest.

Natuurlijk is het het beste om zo min mogelijk in zon te zitten, maar wist je dat je huid ook al kan verbranden wanneer je in de schaduw zit. Ook daar komt de schadelijke uv-straling. Smeer je goed in wanneer je naar buiten gaat, zeker in het voorjaar en in de zomer. En niet alleen voor een dagje strand of naar het buitenzwembad op vakantie. Eigenlijk moet het een gewoonte worden, net als het smeren van een dagcrème. (En uit de zon blijven zorgt ook nog eens voor een mooiere huid op latere leeftijd ;-))

Ladival


Ladival:

Hoogwaardige zonbescherming gemaakt van de allerbeste ingrediënten, waarbij geldt: zo veel als nodig, maar zo weinig mogelijk. Dat is het principe van Ladival. Onze UV-A en UV-B bescherming voldoet aan alle EU-richtlijnen en helpt bovendien de schadelijke gevolgen van IR-A straling, oftewel huidveroudering, te voorkomen. Dit maakt Ladival uniek in Nederland. Onze zonbescherming laat zich goed verdelen, worden snel opgenomen en zorgen voor een aangenaam gevoel. Of je nou een normale, gevoelige of zeer gevoelige huid hebt, je hebt altijd een goede reden om je huid te verwennen met de beste bescherming tegen de zon.          

Kenmerken Ladival:

  • Zonnebrandgel voor het gezicht en een aparte voor het gehele lichaam
  • Voor de kwetsbare huid (eigenlijk ieder huidtype vind ik)
  • Beschermt en verzorgt
  • Tevens geschikt bij atopisch eczeem
  • Zonder parfum, kleurstoffen en PEG emulgatoren
  • Watervast
  • Verkrijgbaar in SPF30, SPF50 en SPF50+
  • Te koop bij drogisterij en online rond de €7,45 – €15,75 (afhankelijk van de inhoud in ml)
  • Verkrijgbaar in een gel of spray

Ladival is partner van het KWF en heeft al duizenden lespakketten samengesteld voor basisscholen. Om aan iedereen duidelijk te maken dat de bescherming van je huid zo enorm belangrijk is.

De crème heb ik zoals je hebt gelezen gekregen, en oprecht kan ik aangeven dat dit een heel fijne zonnebrandcrème is en tot nu erg goed werkt tegen mijn zonneallergie. Maar het moraal van deze blog blijft natuurlijk dat je je huid echt goed moet beschermen bij mooi weer, zeker in het voorjaar en in de zomer! En niet alleen de volwassen huid, vergeet vooral ook die van de kinderen niet. Een jonge huid is nog zo veel meer kwetsbaar!

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.