Een XXL canvas leuk aan de muur?

Beeld je eens in, een grote kale muur, wat zou je daar mee doen? Het lijkt heel makkelijk, maar wij vonden dat nog best lastig, want zo’n grote kale muur hebben wij in de woonkamer. Deze muur in de woonkamer is dan ook eigenlijk de enige muur waar iets serieus groots aan gehangen kan worden, een schilderij of foto op canvas groot. Alle andere wanden hebben precies in het midden een mooi wandlichtpunt zitten waardoor er geen schilderij opgehangen kan worden of daar staat een groot meubel.

Deze wand zonder bestemming in de woonkamer daar wilden we iets mee. Iets moois, iets groots. Een mooi fotobehang? of een groot schilderij? Welke print en welke kleurencombinatie zou mooi zijn? Behang viel eigenlijk al snel af. Er zit renovlies bij ons op alle wanden, en ook al zegt men dat je er best een behang overheen kan plakken leek ons dit geen goed plan. Wat als je het behang zat bent, beschadig je de onderlaag dan niet? Wij denken van wel, daarom viel deze optie af.

Grote foto/afbeelding op canvas

Wij besloten om voor een groot canvas doek van topdoek.nl te gaan, echt een mooi groot formaat. Met een afbeelding er op die ik wel eens in het klein op Instagram tegen was gekomen;

Meisje met de parel is het beroemdste schilderij van Vermeer. Het is geen portret, maar een ‘tronie’: een fantasiekop. Tronies beelden een bepaald type of karakter uit, in dit geval een meisje in exotische kledij, met een oosterse tulband en een onwaarschijnlijk grote parel in het oor. Vermeer was de meester van het licht. Hier is dat te zien aan het zachte in het meisjesgezicht, de glimlichtjes op haar vochtige lippen. En aan de glanzende parel.”

De rechtenvrije afbeelding van dit mooie schilderij in hoge resolutie kan je op de website van Het Mauritshuis gratis downloaden (let op niet voor commerciële doeleinden!). Dit schilderij behoort ook tot de topstukken uit de collectie van Het Mauritshuis.

Omdat deze afbeelding in hoge resolutie te downloaden is, is hij ook geschikt om echt flink uit te laten vergroten op een foto canvas. Omdat wij al reeds eerder goede ervaringen hebben met de website van Topdoek.nl zijn we daar eerst gaan kijken welke afmetingen er mogelijk zijn. Naast de standaardmaten bieden ze ook een stuk maatwerk opties. Hierbij is de maat 140 x 180cm ook mogelijk. Een maat die echt perfect voor onze muur zou zijn. Natuurlijk is het ook best een gok hoe zo’n groot doek zal staan aan de muur, maar je kan betere een paar grote elementen in huis hebben dan 1000 kleine dingen wat het allemaal veel rommeliger maakt.

Bestellen van een groot canvas

Het bestellen gaat vrij eenvoudig, de stappen volgen logisch op elkaar, en aan het einde bieden ze ook de optie om de gedownloade afbeelding te laten keuren door een van hun medewerkers. Ik adviseer om deze optie altijd aan te vinken. Dan weet je zeker dat de afbeelding ook scherp genoeg is voor het formaat wat je wilt bestellen.

Naast de originele kleuren van de afbeelding kan je er ook voor kiezen om de afbeelding in zwart/grijs tinten of in sepia af te laten drukken. Kan je niet kiezen uit een aantal leuke foto’s? Laat er dan een gave collage van maken door Topdoek.nl!

Het resultaat

Binnen twee weken na het plaatsen van de order stond hun eigen koerier bij ons op de stoep met het enorme canvas foto doek van Fotocadeau.nl ! In verband met de afmeting brengen ze dit soort grote maten zelf naar hun klanten. Kleinere maten worden door DHL bij je thuis bezorgd.

Met het bijbestelde montagemateriaal was het doek zo opgehangen! Goed meten is belangrijk bij het ophangen ook de waterpas is verstandig om te gebruiken, dan kan het gewoon niet mis gaan.

Wij genieten van ons meesterwerk aan de muur! Het origineel kan je bewonderen in Den Haag in het Mauritshuis!

#ad

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.