Raambekleding

Bij een nieuwe woning moet je ook denken aan de raambekleding. Wanneer je een bestaand huis koopt is het nog wel eens mogelijk om de raambekleding over te nemen, maar bij nieuwbouw gaat die optie niet op. Wat eigenlijk heel erg leuk is omdat je dan alles weer lekker fris en nieuw kan aanschaffen. Want op de een of andere manier hebben we helemaal niets mee kunnen nemen uit de vorige woning. Alle ramen zijn totaal anders qua formaat.

Maatwerk

En natuurlijk hebben onze ramen geen standaard maatvoering, geen idee hoe jullie ervaring is, maar alle maten die de  bekende bouwmarkten voeren hebben nog nooit in een van onze woningen gepast, zonder de helft er van te verbouwen. Bij onze nieuwe ramen zijn we gelijk gaan kijken naar maatwerk raambekleding. 23 ramen hebben we, dus we moeten ook een beetje letten op het budget per raam.

Pinterest

Door lekker te pinnen op Pinterest wisten we een beetje wat we mooi vinden. De keuken en werkkamer zouden houten jaloezieën krijgen en de slaapkamers vouwgordijnen. De schuifpuien, dat was nog een vraagstuk. Pinterest is wat dat betreft echt een aanrader om een beeld te krijgen van wat bij je past. Gewoon zoeken op termen als slaapkamer of woonkamer, en dan de plaatjes pinnen die je mooi vindt. Zo kan je later op je eigen “bord” zien wat jullie smaak is, en dat maakt het maken van een keuze een stukje makkelijker.

Mijn zoektocht begon dan ook op Google met de zoekterm “goedkope vouwgordijnen” en “goedkope jaloezieën”. Diverse bedrijven kwamen naar voren, waarvan een deel bekende grote ketens waar ik minder goede ervaringen mee had, of die niet hebben wat ik zocht, en naar boven kwam de naam VENETA.

VENETA

De naam VENETA had ik nog niet eerder gehoord of gezien, al bleek snel op hun site dat ze regelmatig mee hebben gedaan aan woonprogramma’s op RTL4. Dat gaf al een goed vertrouwen (en mij het besef dat ik de laatste 18 maanden bar weinig tv heb gezien). Verder scrollend op hun site zag ik dat ze een gratis inmeetservice en inmeetgarantie hebben! Nou dat laatste had ik jaren geleden al moeten hebben, ik heb wel eens wat verkeerd besteld doordat ik twee cijfers omdraaide bij de bestelling ;-). Ook kan op verzoek kan een adviseur van hun op bezoek komen met kleurstalen.

Eerst maar eens gekeken wat een houten jaloezie of vouwgordijn mij zou gaan kosten, ze hebben een mooie module op de site die dat netjes voor je uitrekent. Daar kwamen hele fijne prijzen uit, kan dat wel goed spul zijn was mijn eerste gedachte. Gelukkig hebben ze ook een gratis kleurstalen service, zodat ik eerst maar wat staaltjes aangevraagd heb.

Kleurstalen

Binnen 1-2 dagen kwamen de kleurstalen bij ons binnen, netjes verpakt en deze gaven echt een goed beeld van het materiaal (houten jaloezie) en de kleuren. Het hout voelde stevig aan, en de kleuren zien er ook netjes uit. Omdat we inmiddels de nieuwe woning opgeleverd hadden gekregen vonden we het voor enkele ruimtes best lastig om de definitieve kleur te bepalen. Daarom hebben we van de gratis service aan huis gebruikt gemaakt. Een adviseur van VENETA komt dan bij je thuis met alle stalen en geeft uitleg van alle materialen en de verschillen er tussen. Ook kan hij direct alles inmeten en voor je uitrekenen wat het kan gaan kosten.

Thomas van VENETA kwam bij ons met alle stalen en kleuren, wat super fijn om in de juiste ruimte alle stalen te kunnen zien met de juiste lichtinval. Ter plekke andere keuzes gemaakt dan die we online hadden bedacht. Zeker bij de bandenkleur van de houten jaloezieën en de kleur van de vouwgordijnen was dit erg fijn om zo alles bij elkaar te zien. Thomas gaf ook goede tips en adviezen bij de mogelijkheden van plaatsing. Zo bleek dat de huidige nieuwbouw-kiep/kantelramen niet veel ruimte hebben om zomaar een vouwgordijn te plaatsen. Bij sommige ramen kan deze dan niet meer in zijn geheel open, maar alleen in de kantelstand. Dit soort tips is gewoon fijn om even te horen en daar ook even goed bij stil te staan. Kan ik de ramen goed wassen etc. of bij nood, kunnen we makkelijk de woning uit of blokkeert er een raambekleding? VENETA heeft voor alle ramen een oplossing dus voor elk raam kan je wat moois hangen!

Omdat we al een goed beeld hadden van de prijzen en alle materialen er zeer goed uitzagen hebben we gelijk voor 16 ramen bekleding bij Thomas besteld. Dit hoefde helemaal niet gelijk, je merkt aan de adviseurs dat ze geen druk geven om te bestellen. Je krijgt de offerte namelijk netjes op de mail, waarna je de bestelling af kan ronden. Dus niets gelijk tekenen of dat je spijt krijgt.

 

Levering

Na ongeveer twee weken ontvingen wij in nette dozen alle raambekleding. Wat zit alles goed en netjes verpakt!! Vouwgordijnen netjes met zacht schuim erom heen, de houten jaloezieën met een dikke laag luchtfolie. We hebben nog niet alles uitgepakt, maar wat we hebben open gemaakt was mooi en ziet er top uit!

De montage-instructies zijn ook duidelijk, mits je het juiste materiaal aan boormachines in huis hebt is dit prima zelf te doen. Maar VENETA heeft ook een montage-service, dus dit hoef je niet zelf te doen. Ons is het tot nu toe prima gelukt.

 

Resultaat

We hebben er nu een aantal hangen (de rest kan pas opgehangen worden zodra die kozijnen zijn afgelakt) en we zijn er zo blij mee! Materiaal ziet er top uit en de bediening loopt soepel. Waarom kan VENETA dit dan zo betaalbaar leveren?? Hun antwoord is eigenlijk heel simpel, door direct vanuit de fabriek te kunnen leveren zonder dure winkelpanden kunnen ze dit voordeel doorberekenen aan de klant!

De raambekleding voor onze schuifpuien zijn nog een dingetje, daar zijn we nog niet over uit, maar zodra we dat wel zijn, vind je ons weer op de website van VENETA!

 

 

*Dit blog is ontstaan middels een samenwerking. We hebben de raambekleding zelf gekocht, maar hebben wel een mooie korting gekregen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Auteur Sandra

One thought on “Raambekleding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.