Een douchecabine wel of niet in de badkamer?

Vroeger hadden de meeste mensen een douchegordijn, later kwam de douchecabine in opkomst, en inmiddels zie je steeds meer de inloopdouche in badkamers verschijnen. Is het dan nu echt over met de douchecabines en de douchegordijnen?

De functie van een douchegordijn of een douchecabine is vrijwel hetzelfde; het tegenhouden van het water, zodat dit niet over de gehele badkamervloer ligt. Een douchegordijn is de goedkoopste optie, prima, maar werkt niet altijd even goed, en bij een goede luchtafzuiging in de badkamer kan deze ook alle kanten of juist tegen jouw lichaam aangezogen worden. Niet heel fijn tijdens het douchen.

Een douchecabine is tegenwoordig een stijlvolle wand met deurtjes gemaakt van (kunst)glas. Hierachter sta je afgesloten onder de douche en kan het water de badkamer niet in komen. Een douchecabine heb je in veel verschillende modellen en maten. Momenteel zijn de steellook-douchecabines erg in trek, logisch ook want die passen super goed in het huidige interieurbeeld. De maat van de douchecabine is meestal hetzelfde als de douchebak, deze passen dan mooi op elkaar. Hoe groot deze is, hangt helemaal af van de ruimte die je ter beschikking hebt.

In de badkamer van onze kinderen hebben we gekozen voor een 5-hoekige douchebak met bijpassende douchecabine, een complete douchecabine met bak en afvoer dus. De ruimte is namelijk niet heel erg groot, 2.00×2.20m en een vierkante douchebak zou te veel de doorloop naar de toilet belemmeren. Al geeft een vierkante douchebak met cabine wel meer ruimte om te douchen.

Badkamer van onze kinderen met een 5-hoekige douchebak met douchecabine

In onze eigen badkamer hebben we voor de inloopdouche gekozen, de ruimte is er, en zo heb je geen glazen wand nodig. Dit scheelt veel schoonmaakwerk, maar het kan aan het begin van een douchesessie of aan het einde wat frisser zijn omdat de warmte niet in de cabine kan blijven hangen.

Bij een inloopdouche heb je meestal geen douchebak nodig en laat je het water afvoeren middels een douche-drain.

Hierboven foto’s van onze inloopdouche. Lekker ruim en open. Maar je mist de warmte die binnenin een douchecabine blijft hangen.

Wat de keuze ook zal zijn, iets van een afscheiding bij het douchegedeelte is wel fijn, anders is de kans groot dat de hele badkamer blank zal staan.

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.