Op Kamers!

Nou ja, niet die tieners van mij nog natuurlijk, al verwens ik ze heeeeeel soms al wel op kamers wanneer ze weer eens een puber-aanval hebben.

Maar zonder er erg in te hebben is mijn oudste zoon al weer ruim 12 jaar, zelf was ik net 19 toen ik als student op kamers ging. We praten dus over nog geen 7 jaar dat het zomaar zou kunnen zijn dat mijn zoon thuiskomt en net als mij destijds even tussen neus en lippen door vertelt dat hij een leuke kamer heeft gevonden in zijn studentenstad!

Studentenkamer huren

Wat nog steeds hetzelfde is als toen is dat het kamertekort nog steeds torenhoog is, zeker in studentensteden als Utrecht, Leiden en Amsterdam is het nog steeds behoorlijk lastig om snel aan een leuke en betaalbare kamer te komen. Hoe kom je dan als student aan woonruimte? Een kamer huren lijkt zo makkelijk maar is het toch niet echt.

Ik kom op dit onderwerp omdat ik getriggerd werd door een artikel van Marcel van Hooijdonk. Marcel van Hooijdonk is gespecialiseerd in het renoveren van leegstaande kantoorpanden tot bewoonbare ruimtes/woningen. Op deze manier wil hij de krapte op de woningmarkt tegen gaan. Eigenlijk een briljante oplossing! In mijn woonplaats staan behoorlijk wat kantoorpanden leeg, daar kunnen heel veel studentenwoningen van gemaakt worden.

Een van de voorbeelden die Marcel van Hooijdonk heeft gerealiseerd is het project; student op kamers in Utrecht met de woning op de gloriantdreef, een review van een tevreden huurder (student) is op de site te lezen van Marcel van hooijdonk .Tevens komen hier meerdere tevreden klanten aan het woord. Te lezen valt ook gelijk dat het serviceniveau heel hoog in het vaandel staat bij Marcel. Dat is voor een student zelf al heel fijn, maar ik als ouder zijnde geeft dat ook nog eens een prettig gevoel dat mijn kind bij een goede verhuurder zit.

Studentenkamer huren

Kamer huren

Niet alleen studenten zijn op zoek naar kamers, ook wanneer je voor het eerst op jezelf wilt gaan wonen of woonruimte zoekt na een scheiding is starten in een kamer of kleine studio meestal een goede optie. Kopen is tegenwoordig haast onmogelijk als starter op de woningmarkt waardoor het beter haalbaar is om gewoon een kamer te huren. Dan is Marcel Van Hooijdonk Realestate ook een zeer goede partij om bij aan te kloppen.

Handige huurwoning-linken

Bij deze nog twee handige linken voor aankomende (of huidige studenten) in Leiden en Amsterdam:

Kamer huren in Leiden

Kamer huren in Amsterdam

Gelukkig duurt het bij ons nog even, maar het is altijd slim om ruim van te voren een beetje de markt te verkennen wat de mogelijkheden en kosten zijn tegen die tijd. Mochten jullie een (kantoor)pand weten in de grote (studenten)steden die omgebouwd zou kunnen worden tot (studenten)woningen, dan kunnen jullie ook altijd contact opnemen met Marcel van Hooijdonk: info@zuylenstaete.nl

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.