Capi-europe brengt eerste CO2 neutrale bloempotten op de markt!

Al jaren, zelfs ruim voor dat mijn blog bestond, hebben wij al bloempotten van capi-europe in huis en in de tuin. Capi is producent van de mooiste lichtgewicht design bloempotten voor binnen en buiten. Capi Europe-producten moeten lang en eerlijk met de consument meegroeien. Capi-europe heeft zelfs dit jaar als eerste CO2-neutrale bloempotten op de markt gebracht.

Buiten bloempotten Capi

De bloempotten voor buiten zijn het bekendste denk ik uit de lijn van Capi.

Made in Holland bloempotten van Capi dragen het CO2 Neutral® Label

De Made in Holland bloempotten van Capi worden 100% klimaatneutraal geproduceerd. Je herkent ze aan de oranje binnenkant. Ze zijn vooral heel mooi. Zo haal je meer groen in huis, en je interieur, tuin, balkon of terras fleurt er enorm van op.

Elk model van de nieuwe Made in Holland-collectie heeft zijn eigen karakteristieke textuur. De potten hebben een robuust uiterlijk maar zijn superlicht. Daarnaast zijn ze enorm duurzaam en gaan ze heel lang mee: op elke bloempot zit tien jaar garantie. De collectie bestaat uit meer dan twintig modellen in zeven verschillende kleuren.

Dat de potten een oranje binnenkant hebben heeft zelfs een hele belangrijke reden! De oranje laag is een isolatielaag die zowel hittebestendig (denk aan warme zomers dat het vocht in de pot niet te snel verdampt) als vorstbestendig (niet breukgevoelig door vorst) is.

In onze tuin staan vooral de rib made in Holland bloempotten. De zwarte/antraciete kleur met de geribbelde structuur past mooi in combinatie met groene planten en bij de strakke bestrating. DIt model Rib is in nog 4 andere kleurvarianties verkijgbaar.

Binnen bloempotten

In 2020 is de binnen bloempotten lijn van Capi flink uitgebreid. Zo is er een mooie gouden en zilveren kleurlijn aan de collectie toegevoegd. Inspelend op de gouden en zilveren kleurtinten die in het interieurbeeld steeds meer terug te vinden zijn.

Door de verschillende maten en modellen is het leuk om deze binnen potten met elkaar te combineren met verschillende planten.

De binnen bloempotten heeft Capi in versies met structuur of een gladde buitenkant. Ook deze potten zijn licht in gewicht en nauwelijks breekbaar.

Biodiversiteit

In mei 2020 deed ik mee met een winactie van Capi en toen won ik deze gave biodiversiteitset! Ik was al wel bekend met insectenhotels en vogelhuisjes, maar deze leuke moderne mini versies passen toch in elke tuin en op elk balkon! Op een simpele manier kan je zo een steentje bijdragen aan het verbeteren van het milieu. Belangrijk is het wel om de “huisjes” en het “hotel” op de juiste plekken op te hangen. Bij het insectenhotel is het aan te bevelen om in de buurt planten en bloemen te zetten waar bijen en andere insecten dol op zijn.

Zoals Capi op hun site zegt:

Geef je groene levensstijl de ruimte

De tuinen in Nederland zijn steeds meer aan het verstenen. En dat is jammer, want dit zorgt ervoor dat vogels en insecten geen ruimte krijgen om datgene te doen waar ze goed in zijn. Omdat een groene levensstijl voor veel mensen wel heel belangrijk is, heeft Capi Europe een biodiversiteitscollectie ontworpen. Met de vogelhuisjes, het voederbakje en het bijenhotel creëer je snel en eenvoudig een eigen biodiversiteitshoekje. En je tuin knapt er ook nog eens van op! Dieren blij, jij blij!

Alle potten en accessoires van Capi zijn bij de meeste tuincentra in de buurt te koop. Op hun site staat een overzicht van alle (online) verkooppunten.

Dit blog is niet gesponsord door Capi, de biodiversiteit set heb ik vorig jaar gewonnen en ik ben er nog steeds heel erg blij mee net als alle potten die we al jaren in onze tuin hebben staan.

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.