Wat zijn de voordelen van PVC vloertegels?

PVC vloertegels zijn momenteel heel populair en dat is niet zo gek omdat PVC vloertegels heel veel voordelen hebben ten opzichte van een natuurstenen of een houtenvloer. Welke voordelen zijn dit, de vijf belangrijkste bespreek ik hieronder.

Geluiddempend

PVC vloertegels zijn geluiddempend. PVC absorbeert het geluid direct als je er wat op laat vallen. Probeer dit maar eens op een keramische vloertegel, dat klinkt een stuk harder. Door dit geluiddempende effect is PVC ook zeer geschikt voor bovenwoningen en appartementen. Dit geeft veel minder tot zelfs geen overlast bij beneden buren in vergelijking met een laminaatvloer of een stenenvloer.

Makkelijk zelf te leggen

Je hebt PVC vloertegels in een click-variant, deze zijn heel goed zelf te leggen. Het werkt hetzelfde als laminaat leggen, wel moet je er voor zorgen dat je de PVC vloertegels op een schone en vlakke ondergrond plaatst. Stenen en houtenvloeren kan je beter over laten aan de vakman, dit is een stuk lastiger om zelf uit te voeren. PVC vloertegels zijn dan al snel een stuk voordeliger om te leggen als je dit zelf wilt doen.

Voelt comfortabel

Een volgend voordeel is het comfort dat een PVC vloertegel biedt. PVC neemt zeer snel de omgevingstemperatuur aan en voelt behaaglijk. Ideaal op vloerverwarming dus. Met blote voeten er over heen lopen is dus erg prettig. Zowel zomers als in de winter. In de winter zal de vloer warm aanvoelen en in de zomer lekker koel als je ook nog eens koeloptie hebt in de vloer naast vloerverwarming.

Makkelijk in onderhoud

PVC vloertegels zijn zeer makkelijk in onderhoud. Uiteraard wel gebruik maken van de juiste reinigingsmiddelen, maar met een dweil, stofzuiger en een swiffer kan je de vloer goed onderhouden. PVC vloer kan goed tegen vocht dus je hoeft niet bang te zijn dat de vloer bol gaat staan of dat er zwarte plekken ontstaan zoals bijvoorbeeld bij een houten vloer. Omdat PVC vloertegels geen echte voegen hebben, heb je ook niet het risico dat je na verloop van tijd vieze voegen krijgt. Wel is er een optie om bij PVC vloertegels kunststofvoegen te laten plaatsten om welk een echte natuurstenenlook te creëren, maar dan heb je nog niet het risico op vuile voegen.

PVC vloertegels kunnen overal geplaatst worden

Omdat PVC vloertegels tegen vocht kunnen, kunnen deze PVC vloertegels ook in vochtige ruimtes geplaatst worden. Let hierbij altijd wel op de leginstructies van de fabrikant! Maar ook in garages, bijkeukens, woonkamers, werkkamers, kinderkamers en slaapkamers kunnen PVC vloertegels prima geplaatst worden. Zelfs op traptreden zie je dit steeds vaker terugkomen.

Naast deze top 5 van voordelen is er nog een belangrijk voordeel om een keuze voor PVC vloertegels te maken, PVC vloertegels zijn in werkelijk duizenden kleurtinten verkrijgbaar. Natuursteentinten, houtlooktinten of betonlook, alles is te vinden in PVC vloertegels!

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.