De Italiaanse woonplaids van Lombarda zijn multifunctioneel!

Niet elk plaid is fijn en prettig in gebruik is mijn ervaring, zo zijn sommige te synthetisch en andere plaids vallen al uit elkaar zonder er echt gebruik van gemaakt te hebben. Maar volgens Lombarda zijn de Italiaanse plaids van Lombarda echt wel heel comfortabel en van lange levensduur. Ze zijn zacht, warm en zien er ook nog heel erg trendy uit door hun visgraat-weving.

Ik mocht daarom van Lombarda twee van hun prachtige Italiaanse kwaliteitsplaiden reviewen om dit ook echt zelf te ervaren. Deze plaids zijn een exclusief product van Lombarda Trapunte. Dit is een unieke traditionele weverij in de omgeving van Milaan welke sinds 1962 garant staat voor hoge kwaliteit en een typisch Italiaans design.

De plaids zijn mooi van kleur en lekker zacht. Met een formaat van 130 x 175 cm zijn ze royaal van formaat. De kleurenvariatie zorgt er voor dat ze in vrijwel ieder interieur passen, want met 13 kleuren zit er altijd wel een kleur bij die past bij jouw interieur.

Naast de plaids die ik heb mogen reviewen (Gemaakt van: 50% acryl, 25% polyester, 20% wol, 5% overig), heeft Lombarda ook plaids gemaakt van tricot, een plaid van 100% lamswol, een plaid van 100% kamelen wol en een plaid van 100% cashmere wol. Deze laatste lijkt mij echt geweldig, maar heeft een wat pittiger prijskaartje (€349) dan de standaards plaids (€54,95).

Woonplaid

Het fijne van een plaid is dat hij voor heel veel doeleinden geschikt is. Veel mensen gebruiken een plaid in de woonkamer om lekker knus onder te zitten op de bank. Maar een plaid is ook ideaal in de slaapkamer, op je bed staat een plaid niet alleen leuk, maar voor hele koude nachten ook nog eens fijn om een extra warm dekentje bij je te hebben. Zomers in de tuin wanneer het in de avond wat frisser gaat worden is een plaid ook ideaal.

Ook op een kinderkamer staat een plaid leuk om de kamer aan te kleden en heeft uw kindje ook een warm dekentje om onder te kruipen om een boekje te lezen overdag.

Een plek waar niet snel aan gedacht wordt is om een plaid in de auto te leggen. Mocht je in de winter ergens vast komen te staan en de auto niet meer wil starten, dan kan je jezelf en jouw medepassagiers warm houden met een fijne plaid!

Jullie lezen het eigenlijk al ik ben fan van de plaids van Lombarda! Niet alleen omdat ze in veel te veel lieve en mooie kleuren te verkrijgen zijn, maar ook omdat ze heel fijn geprijsd zijn met hun €54,95! Zo kan je er best een paar kopen in plaats van één! Het is ook een super leuk cadeau om te geven bij een housewarming!

Ik vind de plaid comfortabel, niet te warm, en lekker zacht. Het is wel vechten om de plaid hier in huis, want naast mijn kinderen en man zijn de katten er ook dol op om op te liggen.

De plaids van Lombarda zijn momenteel te koop bij 95 verkooppunten. Op de website van Lombarda plaids zie je waar en wie de (online)verkooppunten zijn.

Hieronder een impressie van de plaids. Ik heb de kleuren licht grijs fishbone en zwart fishbone ontvangen, maar ik sluit niet uit dat er binnenkort meer kleuren bijkomen!

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.