De toiletruimte pimpen

Accessoires maken een ruimte helemaal af! Zo ook de toiletruimte. Niet de plek waar je het liefste lang door wilt brengen, maar wel zo fijn als zo’n ruimte prettig aanvoelt. Bij voorkeur zie ik in de toiletruimte liever geen kleedjes of matten op de vloer, en van tijdschriften in houders word ik persoonlijk ook niet heel erg blij, op de een of andere manier komt dat toch wat minder hygiënisch over. Maar met de noodzakelijk toiletaccessoires kom je tegenwoordig heel erg ver. Het is al lang niet meer saai en alleen maar te verkrijgen in rvs. Mat zwart, koper, messing, goud zijn echt kleuren van nu. Het sanitairmerk Tiger speelt daar ook super op in met zijn nieuwe badkamer-lijn. Hebben jullie de serie Tune bijvoorbeeld al gezien? Verkrijgbaar in geheel mat zwart, mat zwart met messing (goud) of mat zwart met rvs details.

Toiletruimte before

Onze toiletruimte vond ik wat saai, maar mijn man kreeg het wat benauwd toen ik bedacht dat ik alles in de zwart-messing variant uit de Tiger serie Tune wilde hebben. Niet zo zeer om weer wat nieuws, maar omdat hij geen fan is om te boren in onze tegels. Sommige van onze wandtegels zijn eigenlijk vloertegels en daar kom je met geen mogelijkheid door heen met een boormachine, zelfs niet met de betere diamantboortjes.

Maar de nieuwe serie Tune van Tiger bleek veel vriendelijker voor de gemiddelde klusser dan we gewend waren van de oudere series! Die hele boormachine was helemaal niet meer nodig!

Stappenplan montage toiletaccessoires Tiger Tune

Op de achterkant van de verpakking staat uitgelegd hoe je te werk moet gaan, de foto’s hieronder geven dat in beeld weer. Het ontvetten van de tegels/achtergrond is het belangrijkste van alles!

Stap 1: Haal het product uit de verpakking. Naast het product zelf zit er ook een ontvettingsdoekje bij.
Stap 2: Bepaal de plek waar je het item op wilt hangen, en ontvet deze plek zeer grondig!
Stap 3: Ontvetten van de tegels waar je het item op wilt gaan hangen. Zorg na het ontvetten dat de muur weer goed droog is, door bijvoorbeeld na te drogen met een schoon keukenpapiertje.
Stap 4: Haal de bescherming van de 3M sticker af, zorg er voor dat je de sticker zelf niet aanraakt!
Stap 5: plaats het item op de muur, en druk deze minimaal 60 seconden goed aan!
Aanvulling op stap 5: voordat je de sticker goed aandrukt kan je met een waterpas controleren of het item wel recht/waterpas hangt. Is dit goed, dan kan je de sticker stevig 60 seconden aan gaan drukken.

Note: Het is heel erg belangrijk om minimaal 24 uur te wachten met het in gebruik nemen van de toilet-accessoires! Zo kan de montagesticker goed hechten en heb je nog jaren plezier van deze mooie spullen!

Toiletruimte met zeeppompje, toiletrolhouder en handdoekhaakje uit de Tiger serie Tune, mat zwart met messing.

Inmiddels hangen de toiletaccessoires nu enkele weken, en echt alles hangt nog steeds als een huis. Om eerlijk te zijn had ik dit niet verwacht. Op een zeeppomp komt toch best wat druk, zeker wanneer kinderen er gebruik van maken. En de toiletborstelhouder heeft ook wel eens wat te verduren. Maar alles hangt er nog net zo stevig als na de eerste dag. Ik ben dus echt tevreden over dit montage-systeem van Tiger. Zo kan eigenlijk iedereen, ook met twee linkerhanden! een toiletruimte pimpen. Mocht je toch twijfels hebben bij dit stickersysteem, je kan al deze accessoires ook monteren met schroeven, maar deze zitten er niet standaard bij.

Toiletruimte after

En dan het eindresultaat! Wat een paar accessoires al niet kunnen doen. Zonder hak en breekwerk en zonder boren! Om het geheel af te maken hebben we ook een mat zwart fonteinkraantje en sifon geplaatst. De hanglamp aan het plafond komt bij de Praxis vandaan, deze bleek exact dezelfde kleuren te hebben als de Tune serie! De Praxis verkoopt deze serie van Tiger trouwens ook.


Met dank aan Tiger hebben wij onze toiletruimte mooi kunnen afmaken! #ad

Auteur Sandra

2 thoughts on “De toiletruimte pimpen

  1. Heel mooi maar als je het nu weer wilt veranderen hoe vlot krijg je het er dan weer af en krijg je de tegel waar het plan wel op zit ook weer goed schoon.

    1. Hallo Ciska, Het is dubbelzijdig tape van 3M, je kan door middel van een visdraad achter het rondje langs trekken, dan krijg je het item van de muur, het tape pulk je er makkelijk vanaf, wellicht met wat stickerverwijderaar. Wij hebben net het haakje iets verplaatst en dat ging prima zonder schade (alleen geen visdraad gebruikt maar een dun scherp plamuur mes, maar dat kan risico met zich mee brengen ;-). De tape geeft geen schade aan de tegel of dat je ziet dat er iets gezeten heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.