De vier kleurtrends in dekbedovertrekken

Omdat wij over een paar weken ons nieuwe bed verwachten ben ik al rond aan het kijken voor de aankleding van onze nieuwe slaapkamer. Daar hoort natuurlijk ook een nieuw dekbedovertrek bij. Onze huidige overtrekken zijn echt wel wat jaren oud en we gaan naar de grootste maat 240x220cm (lits-jumeaux) omdat ons bed straks 180x210cm is. Hiervoor moet ik gewoon een nieuw dekbedovertrek kopen.

Wat zijn eigenlijk de huidige kleurtrends in dekbeddenland? Als leidraad heb ik gekeken naar de modekleuren voor het najaar 2020/2021. De kleuren die hier vooral naar voren komen zijn: Classic blue (Indigo blauw), Ultramarine green, Rose Tan in combi met Fired brick en bruin (“het nieuwe zwart”).

Om jullie ook een beetje op de hoogte te brengen wat ik allemaal tegen ben gekomen op het gebied van de mooiste dekbedovertrekken heb ik hier de vier mooiste op een rijtje gezet.

Trend 1: Ga voor statig Classic Blue / Indigo blauw

Deze kleur zag ik in interieurbladen de laatste tijd al vaker voorbij komen. Deze kleur zal zeker nog even blijven. Het is een warme kleur en combineert super met goudgeel, okergeel, cognac en zwarte en grijze meubels! Nu bruin het nieuwe zwart gaat worden volgens de trendspotters, kan je je zwarte meubels prima combineren met indigo blauw en bruine/cognac kleurige accessoires.

Trend 2: Utramarine green het nieuwe groen!

Groen blijft een mooie warme kleur voor de slaapkamer. Deze kleur voelt naast indigo blauw ook heel luxe en koninklijk aan. Zeker als je ook gaat werken met velvet kussens en accessoires! Heb je ruimte in je slaapkamer, dan zal een velvet groene chaise longue natuurlijk prachtig staan bij deze dekbedovertrekken. Deze kleur groen is goed te combineren met bruintinten en zwart. Wanneer je de wanden ook een donkere kleur geeft creëer je een hele sfeervolle gezellige slaapkamer. Vergeet goeie verlichting niet! Zwarte of goudkleurige armaturen staan hier prachtig bij!

Trend 3: Ga voor romantisch met Rose Tan en Fired Brick

Zacht roze met een warme kleur rood. Een hele romantische combinatie. Deze kleuren zijn heel goed te combineren met lichte wanden en witte accessoires. Kies je voor een dekbedovertrek met een drukkere print, dan is het mooi om er effen kussens en plaids bij te combineren. Is het dekbedovertrek effen van kleur, dan kan juist een plaid met print heel mooi staan!

Trend 4: Bruin is het nieuwe zwart!

Bruin is het nieuwe zwart hoor ik steeds meer, ik ben daar heel blij mee want bruin vind ik persoonlijk ook een warme gezellige kleur die eigenlijk overal goed bij past. Je hoeft dus niet gelijk alle zwarte accessoires de deur uit te doen, want zwart staat hier echt super bij! Gewoon wat bruin toevoegen door bijvoorbeeld een van deze mooie dekbedovertrekken te gebruiken!

Nog meer trends?

Natuurlijk blijven lichte dekbedovertrekken ook nog steeds in trek. Mooie effen witte staan ook heel goed bij bovenstaande kleuren. Dan verf je de muur in een van deze gave kleuren en houd je je dekbedovertrek neutraal! Ook alle gouden accessoires passen goed bij deze najaarskleuren en zwart en grijstinten ook.

Wij hebben gekozen om voor een combinatie van bruintinten met wit te gaan, gecombineerd met gouden accessoires. Hebben jullie leuke ideetjes opgedaan naar aanleiding van mijn blog of heb je toevoegingen? Leuk als je dat hieronder wilt laten weten!

*De foto’s heb ik met toestemming gedownload van de site van Goossens Wonen & slapen.

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.