De zomer komt er weer aan, tijd voor een schaduwdoek!

Ergens hoop ik toch weer op een mooie zonnige zomer. Ook al heb ik best last van zonneallergie en is in de volle zon zitten eigenlijk geen optie. Maar dat neemt niet weg dat je ook uit de zon in de tuin, op een terras of op een boot kan zitten en genieten van het mooie weer.

Parasols

We grossieren in diverse maten en kleuren parasols. Op diverse plekken in de tuin staan parasolvoeten. Zo draaien we gewoon op een dag mee met de zon. Daar is een parasol echt heel fijn voor, je pakt hem op en verplaatst hem, ideaal als er ook een kantelstand op zit. Maar een parasol met een beetje wind vind ik minder geslaagd.. Al meerdere keren is de wind aan de haal gegaan met onze parasol, ook al hebben we behoorlijk zware parasolvoeten. En een parasol uit de sloot vissen is geen pretje.

Pergola

Daarom hebben we in de hoek van de tuin een pergola gebouwd. En bovenaan hebben we een schaduwdoek gemonteerd. Momenteel zit er een strak doek op wat vast zit met tourniquets. Strak en stijlvol. Toch gaan we dit jaar er ook een harmonica zonnedoek in plaatsen. Zo kan je bij iets minder zon er voor kiezen om het doek open te zetten en bij zon het doek dicht.

Onze opblaasbare jacuzzi gaan we onder de pergola zetten en het is in de avond wel zo gezellig om de sterrenhemel te zien dan een donker schaduwdoek.

schaduwdoeken zijn echt op meerdere plekken in de tuin een uitkomst, aan onze veranda hebben we haken gemaakt en op heel warme dagen zetten we daar ook een schaduwdoek aan vast.

Tips voor een schaduwdoek

Wil je een schaduwdoek aanschaffen dan is het handig om te kijken of het materiaal ook UV-zonlicht tegenhoudt. Zodat je ook enigszins beschermd bent tegen de invloed van de zon.

Daarnaast kunnen veel bedrijven een doek voor je op maat laten maken. Mooi omgezoomd met een bies, of je laat er een harmonicadoek van maken. Dit soort doeken kunnen het hele jaar buiten gehouden worden en gaan echt wel een aantal jaar mee.

Onze pergola

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.