Van kantoorpand naar woning of andersom

In een eerdere blog schreef ik over de woningkrapte op dit moment, tijdens mijn zoektocht naar informatie omtrent dit probleem kwam ik ook hele gave projecten tegen van bedrijven die juist hun kantoorruimte gingen huisvesten in een oude woning. Denk aan bekende panden in de Amsterdamse binnenstad. Fantastische locatie voor advocatenkantoren en makelaars om in zo’n mooi karakteristiek pand te mogen zitten.

Schuur ombouwen tot woning

Maar ook kan je kleinschaliger denken, een schuur, bedoelt voor agrarische werkzaamheden die (na toestemming van de gemeente, en soms een bestemmingsplan wijziging) omgebouwd kan worden tot woonruimte. Ideaal voor mensen die mantelzorg dichtbij huis aan hun ouders verlenen of kinderen die niet zelfstandig kunnen gaan wonen omdat ze afhankelijk zijn van de zorg van hun ouders. Dan zijn dit soort verbouwingen ideaal.

Omdat veel oudere schuren en boerderijen onder monumentenzorg vallen of andere speciale regels hebben is het verstandig om een goede partij in de arm te nemen wanneer je van plan bent om zo’n grote verbouwing aan te pakken. Zij weten wat wel en niet kan en kunnen vaak heel creatief omgaan met wat er wel mogelijk is.

Dit pand is een voorbeeld van zo’n verbouwing die Marcel Van Hooijdonk kan verzorgen.

Van woning naar kantoor

Een tweede partij die ik tegen ben gekomen en zeer goed is in het transformeren van kantoorpanden naar woningen of juist andersom is Zuylenstaete Vastgoed BV , ook wel dé vastgoed expert van Midden-Nederland.

“Nadat Zuylenstaete een pand heeft opgekocht, begint het echte werk pas. Dan start de transformatie van het pand naar zijn uiteindelijke bestemming. Dat doen we op een kostenefficiënte manier. Jarenlange ervaring in het transformeren van panden zorgt ervoor dat we de expertise in huis hebben om van een onooglijk pand weer een levendig gebouw te maken.” 

Op welke manier een pand wordt getransformeerd, hangt volledig af van het soort pand en van de locatie. Soms leent vastgoed zich bij uitstek als bedrijfsruimte. In andere gevallen is de locatie en het formaat van het pand uitermate geschikt voor studentenhuisvesting. En vaak is een pand de perfecte plaats voor betaalbare (starters)appartementen en studio’s voor mensen die het lastig hebben om een plekje op de woningmarkt te veroveren. 

Op deze manier worden oude schuren en panden niet gesloopt maar hergebruikt. Naast dat het veelal kostenefficiënt is, is het ook nog eens een stuk milieuvriendelijker.

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.