In deze kamers is een plissé gordijn een must!

Er bestaan veel soorten raambekleding, diverse soorten heb ik reeds in eerdere blogs besproken. In de praktijk blijkt namelijk dat niet elke raambekleding voor elke ruimte en raam geschikt is. Daarom is het belangrijk om van te voren te bedenken wat je in die ruimte gaat doen en wat voor soort raam zit er in deze ruimte.

In dit blog laat ik jullie zien in welke ruimtes en welk type raam een plisségordijn echt een must is!

Wat is een plisségordijn?

Wat is eigenlijk een plisségordijn? Dit is een raambekleding die er vrij strak uit ziet, waarbij de stof als een accordeon gevouwen is. Gesloten is het een heel dun pakketje en open is hij bijna vlak en bedekt het hele raam. Hij neemt dus weinig ruimte in, en nog een ander voordeel is dat je plissé-gordijnen ook op verschillende manieren kan openen en sluiten. Dit heet bottom up en top down. Je kan een stuk raam dan aan de bovenkant open laten en het onderste deel bedekken met de raambekleding. Maar je kunt ook gewoon het bovenste deel gesloten en het onderste deel van het raam open laten zoals de meeste traditionele raambekleding.

Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden, hieronder een voorbeeld van een plisségordijn gemonteerd op een dakraam.

De beste ruimtes voor plisségordijnen

Omdat plisségordijnen heel strak opgevouwen kunnen worden en het daarom een heel klein pakketje blijft is dit type raambekleding eigenlijk voor heel veel ruimtes geschikt. Eigenlijk is er geen enkele ruimte waar dit type niet zou passen. Daarnaast kan je plisse gordijnen op maat online bestellen tegen heel scherpe prijzen.

Twee ruimtes licht ik er wel graag even uit, dat is onder andere de badkamer. In de badkamer zit meestal maar één raam en door de tegels aan de muur is er maar minimaal ruimte boven en naast het raam. Daarom zijn grote cassettes meestal niet eens te plaatsen. Maar een dun systeem zoals een plisségordijn juist wel! In veel nieuwbouwbadkamers zitten ook draai-kiepramen en voor dit type raam is er al weinig te bestellen. In een eerder blog heb ik al een stukje geschreven hierover (draai-kiepramen).

Nog een voordeel in de badkamer is dat met een plisségordijn je deze mooi aan de onderkant kan sluiten (niemand ziet je dan staan in de badkamer), maar er kan wel daglicht van bovenaf de badkamer in schijnen!

Plisségordijn op een draai-kiepraam in de badkamer

De tweede ruimte is de hal. De meeste hallen hebben naast de voordeur een klein (langwerpig) raam. Waar ook niet heel veel ruimte door architecten is overgelaten om royaal los te gaan op raambekleding. Op of boven deze ramen past meestal wel een mooi plissé-gordijn op maat. Hierdoor heb je niet directe inkijk naar binnen maar door de top-down functie wel daglicht naar binnen! Dit geldt ook voor keukenramen!

Online bestellen

Online zijn er diverse aanbieders te vinden van plisségordijnen, mij werd aangeraden om eens bij topjaloezieen.nl te kijken voor mooie en scherp geprijsde plisségordijnen op maat. Jullie tips zijn altijd welkom, laat deze hieronder achter!

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.