Is een CV-ketel nog wel een optie? Inclusief drie tops!

Toen wij zo’n drie jaar geleden ons huis lieten bouwen konden we nog net de keuze maken of we wel of niet aangesloten wilde worden op het gasnet. Enkele maanden later, sinds 1 juli 2018 is deze optie er niet meer voor nieuwbouwwoningen. Deze woningen worden standaard gebouwd met een warmtepomp, dat kan een water-warmtepomp zijn of een lucht-warmtepomp.

Warmtepomp of een cv-ketel?

Standaard plaatste onze aannemer toen nog een cv-ketel in de woning. Al waren we ook best wel gecharmeerd van een water-warmtepomp. Helaas bleek de installatie en aankoopkosten destijds ruim €22.000 te zijn, die we waarschijnlijk niet zouden terugverdienen in de komende 15-20 jaar. Natuurlijk willen we ook bewuste keuzes maken, maar de investering moet ook wel een beetje in verhouding staan.

Wij zijn toen uitgekomen op een combinatie van een cv-ketel met een Lucht-warmtepomp. De cv-ketel is van het merk Intergas en de de luchtwarmtepomp is van het merk Daikin. Met deze combinatie lijken we het beste van twee werelden te hebben, namelijk de oude vertrouwde cv-ketel, maar ook denkend aan het milieu een warmtepomp. Boven de 5 graden buiten temperatuur draait de warmtepomp en daaronder schakelt hij over naar de cv-ketel. Om het meerverbruik aan stroom te compenseren hebben we wel een aantal zonnepanelen op het dak laten leggen. Nog een ander voordeel is dat we in de toekomst toch nog kunnen kiezen om een gashaard te plaatsen omdat we nog een gasaansluiting hebben.

Door deze combinatie zien we nu na enkele jaren dat ons gasverbruik enorm gedaald is, van een ruime 1500m3 gas in onze vorige nieuwbouwwoning (ook vrijstaand, en ja we houden van een warme woning), verbruiken we nu nog geen 300m3 per jaar aan gas (en onze huidige woning is ruim 300m3 groter/ruimer).

We zijn nog zeker geen 0-op de meter woning, maar zijn qua maandkosten meer dan de helft kwijt dan wat we betaalden in ons vorige huis.

Warmtepomp geen optie, welke cv-ketel?

Soms is een warmtepomp geen optie, denk aan appartementen of woningen die dicht op elkaar staan waar de buren last kunnen ondervinden van het geluid van de warmtepomp. Wat is dan een goed, zuinig en vooral verantwoorde keuze voor een cv-ketel? Dan zou mijn keuze de intergas hreco zijn. Een zeer zuinige ketel in gebruik en ook nog eens een mooi compact model!

Drie tops Intergas hreco:

  1. A-label Pomp Elke HReco is voorzien van een A-label pomp. Door middel van deze energiezuinige pomp wordt extra energie bespaard. Elke keer als u uw Hreco nodig heeft, zorgt deze A-label pomp voor de juiste stroming tegen de laagste verbruikskosten. Elke keer als u gebruik maakt van uw ketel, bespaart u dus het milieu. Ecologisch verantwoord, en zuinig in de portemonnee.
  2. RF Module voor draadloze modulerende communicatie Tevens is elke HReco voorzien van een RF module standaard gemonteerd in de cv-ketel. Deze module is geschikt voor beheer op afstand welke dan ook rechtstreeks kan communiceren met uw Thermostaat. Waar voorheen een aparte zender voor nodig was, heeft de Hreco standaard ingebouwd gekregen.
  3. Vertrouwd: Twee-in-één Warmtewisselaar Uiteraard is de nieuwe HReco voorzien van de unieke en onderhand vertrouwde twee-in-één warmtewisselaar. Deze revolutionaire warmtewisselaar heeft de driewegklep en additionele warmtewisselaar overbodig gemaakt. Maar óók deze is verder verbeterd: De nieuwe Warmtewisselaar is namelijk voorzien van een nieuw warmtelabyrint, welke er voor gezorgd heeft maar liefst een rendement te behalen op warm water van 101,4%! (HReco 36). Om u te garanderen van een veilig systeem geeft Intergas 15 Jaar garantie op deze revolutionaire warmtewisselaar.

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.