Nieuwe trend in buitenspeelgoed; De flatground trampoline!

Toen mijn jongens klein waren hadden wij ook een trampoline in de tuin staan. Een super leuk ding, maar het nam best wat ruimte in, en zeker door het veiligheidsnet ontnam hij ook best wat zicht naar achter toe. Hieronder een foto van onze trampoline destijds.

Maar de ontwikkelingen staan niet stil! Tegenwoordig heb je de mooiste trampolines die je in kan graven waardoor het mooi matcht in jouw tuin. Ze worden ook wel Flat in the ground trampolines of flatground trampoline genoemd.

Flatground trampoline

Flat To The Ground trampoline wordt ook wel ingraaf trampoline genoemd. De ingraaf trampoline is geheel gelijk aan het gras. Er is een verschil tussen de gewone ingraaf trampoline en de Flat to the Ground trampoline. Het verschil en daarbij ook het unieke aan de flatground trampoline is dat ondanks dat de trampoline geheel gelijk aan de grond is, de lucht tijdens het springen gemakkelijk weg kan komen. Een normale ingraaf trampoline dient namelijk 20 tot 30 cm boven het gras/maaiveld uit te komen omdat de lucht anders niet weg kan. Tegenwoordig is het mogelijk, door de ontwikkelingen in technologie, om de ingraaf trampolines compleet gelijk te maken aan de grond. Deze technologie├źn zorgen ervoor dat de lucht tijdens het springen gewoon wegkomt en niet onder de trampoline blijft. Deze trampolines zijn in diverse vormen en maten te verkrijgen.

Welke maat

Uiteraard is het sterk afhankelijk hoe groot jouw tuin is hoe groot de trampoline maximaal kan zijn. Maar wil je er graag met meerdere kinderen tegelijk op springen dan heb je minimaal al een diameter nodig van 2,44m, en eigenlijk het liefst nog een maatje groter. Voor kleine kinderen adviseer ik altijd om er een veiligheidsnet om te plaatsen, dan gebeuren er de minste ongelukken.

Online zijn er veel aanbieders van trampolines, kijk goed rond en lees de reviews. Het is een aanschaf en best een klus om te plaatsen, maar je hebt er jarenlang plezier van. Heel veel spring plezier!

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.