Tips voor buitenspeelgoed: Een skelter!

Mijn jongens zijn al wat ouder, nu 11 en 14 jaar. Onze tuin heeft niet zoveel speelgoed meer liggen. Ze zijn nu tevreden met twee voetbaldoeltjes, een opblaasbare jacuzzi en een tennispaal. Maar toen ze wat jonger waren hebben we echt van alles in de tuin gehad. Een van de leukste dingen was de skelter! Maar pas goed op, koop wel de juiste skelter !! Want dat ging bij ons niet direct goed.

De fout die wij maakte; wij kochten een skelter die WIJ er leuk uit vonden zien, zonder dat onze zoon er ooit op gereden had of hem gezien had! Echt een gaaf ding, een skelter model Formule 1 Ferrari rood, wat wil je nog meer? Natuurlijk was mijn zoon er super blij mee, alleen hij heeft er nauwelijks op gereden. Na een paar weken vroegen wij aan hem waarom hij er niet op ging rijden, het antwoord was duidelijk; ” Hij is niet snel genoeg”. Met andere woorden, de skelters van buurjongens waren sneller en lichter. Onze skelter had bredere banden en was inderdaad wat zwaarder, maar hij wilde er graag snel mee zijn. Gelukkig hadden wij heel erg veel geluk met het bedrijf waar wij hem gekocht hadden en konden we hem nog ruilen voor een ander model die wel snel was.

Mijn advies, ga skelters testen met jullie kind samen! Scheelt heel erg veel gedoe. Hieronder de foto van onze keuze, die dus in de praktijk tegenviel helaas.

De keuze van onze zoon na een paar proefritten gemaakt te hebben op diverse modellen:

Tips om op te letten:

  1. Is hij stevig genoeg om er met meerdere kinderen op te zitten/hangen/staan etc.
  2. Kan jouw kind goed bij de trappers?\
  3. Rijdt hij soepel?
  4. Kunnen er nog leuke accessoires op? Zoals een aanhanger of verlichting?
  5. Wat zijn de wensen van jullie kind qua model/kleur?

Wij hebben er later nog een aanhanger bij gekocht, een model waar vriendjes in konden zitten, dat was een succes, deze skelter heeft de nodige kilometers gemaakt en toen ze er te groot voor werden (dit model is tot een jaar of 8) ging hij in perfecte staat dienst doen bij een ander kindje.

Overigens hadden mijn ouders een soortgelijke fout gemaakt bij de aanschaf van een skelter voor mijn broer. Die was degelijk en mooi, maar mijn broer kon het eerste jaar totaal niet bij de trappers!

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.