TV aan de wand met een passende muurbeugel

Vrijwel elk huishouden heeft meerdere TV’s in huis. Waar vroeger alleen nog maar een TV in de woonkamer aanwezig was, zie je ze nu ook in keukens, badkamers, slaapkamers en in de tuin onder een overkapping hangen/staan.

De TV is een verlengstuk van ons dagelijks leven. Het is niet alleen meer een item om je favoriete programma op te zien, maar ook om jouw vakantie foto’s te delen met familie/vrienden als ze op bezoek zijn. Daarnaast zijn de nieuwste modellen ook geschikt om te surfen op internet en de vele streamingsdiensten op te bekijken.

Een TV aan de wand bespaart ruimte!

TV’s worden steeds groter, maar ook steeds dunner! Hoe groter de TV is, hoe groter ook de voet is waar hij op moet staan en vervolgens hoe groter ook de kast of plank moet zijn waar hij op moet komen te staan. Daardoor is het een uitkomst om een muurbeugel te gebruiken om de TV gewoon aan de muur te kunnen hangen. Hierdoor kan je gewoon elke wand gebruiken en heb je geen groot meubel meer nodig.

Onze TV in de woonkamer is 65inch, maar zo extreem dun dat hij bijna vlak aan de muur kan hangen.

Bijna alle TV’s aan de wand

Op de TV’s van de kinderen na hebben we alle TV’s aan de muur hangen. In de keuken zoals hieronder ook gewoon met een vlakke muurbeugel, zo heb je er totaal geen last van als je aan het werk bent in de keuken.

Op onze slaapkamer hebben we in plaats van een vlakke muurbeugel een verstelbare gekozen. De ruimte aan de muur was te krap om de TV goed op te kunnen hangen en vanuit bed zou je er ook geen goed zicht op hebben. Met deze muurbeugel kunnen we hem verstellen en zit hij nog strak in de hoek (Alleen de kabels moeten we nog even netjes wegwerken)

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van een muurbeugel?

De volgende punten zijn van belang:

  • Moet de TV vlak aan de wand of moet hij verstelbaar zijn?
  • Waar komen de kabels vandaan? Het mooiste is direct achter de TV uit de wand, maar dit is niet altijd mogelijk
  • Welk bevestigingssysteem heeft jouw TV, let daarop of de muurbeugel wel past op jouw TV
  • Grootte van de TV en welk gewicht kan de muurbeugel aan,
  • Kan je aan de muurbeugel ook direct een soundbar bevestigen?

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.