Welke buitenzonwering past bij mij?

Buitenzonweringen, en dan met name de producten die je gebruikt om echt in de schaduw te zitten; ze zijn er in alle vormen en maten! Het kan dus, wanneer je je aan het oriënteren bent op wat er nou bij jou zou passen, dat je door het vele aanbod een beetje geïntimideerd wordt..

Om deze reden wil ik daarom de verschillen eens goed duidelijk maken tussen verschillende soorten buitenzonweringen. Ben je je hierin aan het verdiepen? Lees dan mee!

De terrasoverkapping

We beginnen direct met het beste paard van stal; de terrasoverkapping. Voor de mensen die het nog niet weten; een terrasoverkapping is een houten of aluminium constructie met een polycarbonaat (heel erg sterk plastic) of een glazen dak.

Een terrasoverkapping wordt vaak tegen een huis aan geplaatst en kan daardoor echt gezien worden als een verlengstuk van het huis waarin binnen en buiten samenkomen. In veel gevallen kan een terrasoverkapping ook verder uitgebouwd worden tot een volledige tuinkamer. Je kunt de terrasoverkapping dan helemaal laten afsluiten met schutting panelen of met glazen schuifwanden. Hiernaast behoren accessoires als LED-spots en verwarmingsmogelijkheden tot de opties bij de betere terrasoverkapping specialist. Tot zover de terrasoverkapping

Het terrasscherm

Het terrasscherm, iedereen kent ‘m wel. Een zonwerings product die je veel ziet voorbijkomen in Nederland. Super handig voor wanneer je op zoek bent naar snelle verkoeling in de zomer. Je klapt het scherm in en uit wanneer je wil en je zit in de schaduw. Het terrasscherm vaak precies verkrijgbaar in de kleur waar jij naar op zoek bent. Het terrasscherm is daarom ook zeker een aanvulling qua stijl op het huis. Het kan alles nét even verfraaien.

Ander bijkomend voordeel is dat dit scherm ook zorgt voor extra verkoeling bij warmte in huis.

De Pergola

Van origine is een pergola een constructie van hout waar planten tegenaan groeien. Dit geeft vaak een erg warme indruk in een tuin. Door de begroeiing ontstaat er op den duur een mooie schaduw oppervlakte in de tuin. Je kunt er ook voor kiezen om speciale doeken op te hangen in de pergola waarmee je alsnog een soort van overkapping realiseert. De vraag is alleen wel in hoeverre dit een goed idee is wanneer het echt begint te regenen.

Conclusie

Zoveel mensen, zoveel wensen. Zo geldt dit ook voor de beschikbare producten en mogelijkheden op het gebied van buitenzonwering. Zoals je gelezen hebt zijn er veel verschillende opties beschikbaar. Lees je daarom goed in per afzonderlijk product wanneer je erover nadenkt om je leefomgeving te verrijken met zonwering.

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.