Project bijkeuken; wat zijn onze plannen?

Inmiddels wonen we al weer bijna 3,5 jaar in ons nieuwe huis. De meeste ruimtes zijn inmiddels wel klaar (of al toe aan een update ;-)). Maar de bijkeuken is een plek waar we nog steeds echt wat aan moeten gaan doen. De reden dat we er nog niet eerder aan toegekomen zijn is dat we heel erg lang last hebben gehad van een lekkage die pas na maanden opgespoord is. In de rioolbuis van de kleine badkamer bleek een gaatje te zitten waardoor er water naar beneden lekte langs het plafondlichtpunt in de bijkeuken.

Maar nu kunnen we eindelijk los gaan op de bijkeuken! Wat willen we met de ruimte en wat hebben we allemaal nodig om dit te realiseren?

De bijkeuken in zijn huidige staat

Hoe ziet onze bijkeuken er nu uit? De volgende foto’s geven een impressie. Een lekkere ruime ruimte, met daarin een oerlelijke cv-ketel/warmtepomp combi en een mechanische ventilatie-unit en nog wat bekabeling van zonnepanelen en degelijke.

Verder een keukenblok en wat losse kasten. De muren heb ik wel een kleurtje gegeven om het een beetje leuk te houden.

Wat willen we graag

Maar wat willen we graag in deze ruimte? Wat moet er in komen en wat moeten de mogelijkheden zijn? En dan welke sfeer wil ik hier hebben? Allemaal vragen die ik de komende blogs met jullie ga delen en hoop ik voor mij zelf ook kan beantwoorden.

Wat moet er in ieder geval in komen:

  1. Wasmachine en droger op pakhoogte
  2. CV-ketel en mechanische ventilatie unit achter deuren
  3. Wasbak met goede grote kraan.
  4. Goede verlichting (er is nu 1 raam en 1 plafond lichtpunt, dat is niet heel veel)
  5. Ruime vriezer en koelkast ingebouwd.
  6. Lekker veel bergruimte voor voorraad en spullen die je niet heel erg vaak nodig hebt.
  7. Strijkspullen als strijkplank, droogrek, strijkbout etc.
  8. Als het mogelijk is misschien een waterontharder

Zoals jullie zien best een wensenlijstje, maar ik denk niet onmogelijk. het meeste uitzoekwerk gaat het elektra-plan worden en de mogelijkheid om de wasmachine en de droger op pakhoogte te krijgen en een afvoer en wateraanvoer in de buurt te hebben.

Welke sfeer willen we creëren

Ik zit al dagen te struinen op Pinterest en Instagram, zoveel mooie ideeën en mogelijkheden. We willen de witte keukenkastjes die we al hebben waarschijnlijk graag behouden. Maar de kasten in de inbouwwand daar zullen we nieuwe voor moeten kopen omdat de huidige bekende IKEA Paxkasten na ruim 20 jaar en 5x verhuizen toch echt aan vervanging toe zijn. Maar willen we de nieuwe kasten weer wit hebben of toch liever in het zwart of in houtlook?

Tijdens mijn zoektocht kwam ik deze gave deurgrepen tegen!! Messing/gold it is! Omdat ze zo leuk zijn heb ik deze maar alvast gekocht. Deze kunnen echt bij diverse kleuren kasten. Wat vinden jullie bij deze deurgrepen passen? De meest rechter foto is met onze huidige keukenkastjes, met een ander blad heb je toch zo een totaal andere uitstraling.

Deze deurgrepen of eigenlijk meer keukenkast handgrepen heb ik besteld bij de Deurgrepenwinkel , Veel keuze en vooral heel betaalbaar.

Het model die wij hebben is messing handgrepen Joost, 160mm. Ik kan nu al niet wachten om ze te zien stralen in onze verbouwde bijkeuken! En ben ik deze deurgrepen zat na een aantal jaar, dan kan ik precies hetzelfde model bestellen in een chroom of mat zwarte versie. Geeft de bijkeuken weer een totaal andere look.

Volgende stap

Dus de eerste keuzes zijn gemaakt! En nu de rest, in de volgende stap gaan we het plafond verlagen zodat er meer verlichting kan komen. In het volgende blog lezen jullie ook welke kastenwand er gaat komen en waarom juist dat merk of model.

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.