Bouwafval, waar laat je het?

Ben je aan het klussen, of zit je midden in een grote verbouwing, dan komt daar doorgaans ook veel bouwafval bij kijken.

Heb je de verbouwing uitbesteed, dan is de kans groot, mits je dat goed van tevoren hebt vastgelegd, dat de aannemer het bouwafval zal verwijderen en afvoeren. Heb je hier geen afspraken over gemaakt of ben je zelf de aannemer dan zal je dit afval zelf moeten afvoeren.

Het afvoeren van bouwafval

Bij een klus heb je te maken met verschillende bouwafval, in deze blog heb ik het over het “normale” afval. Dus niet over asbesthoudende platen etc. want dat afval heeft een hele speciale behandeling nodig, en is het echt te adviseren om een gespecialiseerd bedrijf hiervoor in de arm te nemen.

Klein afval kan je meestal wel kwijt in jouw huisvuilcontainer. Heb je groter afval, denk aan balken, puin, tegels, stenen etc. dan kan je dit doorgaans kwijt op de milieustraat in jouw stad of dorp. Let er wel op dat je vanaf een bepaald gewicht zal moeten betalen of dit daar af te kunnen voeren. Check de site van jouw gemeente wat de afspraken zijn bij jullie milieustraat! (Soms is het een idee om wat vaker heen en weer te rijden om niets te hoeven te betalen)

Oude verfpotten, kit-bussen etc. lever je in bij de milieustraat bij het chemisch afval! Gooi dit dus niet bij het huisvuil!

Een puincontainer huren

Heb je veel bouwafval of puin, en duurt de klus wat langer, dan is het aan te bevelen om een puincontainer te huren. Een puincontainer huren is doorgaans eenvoudig te regelen. Een belletje naar het verhuurbedrijf en de puincontainer staat de volgende dag al op jouw stoep.

Je mag de puincontainer niet zomaar overal plaatsen. Check bij jouw gemeente of je dit zomaar op een openbare parkeerplek of stoep mag zetten, of dat je er wellicht een vergunning voor nodig hebt. Op eigen terrein kan een puincontainer best even staan, maar ook dit is niet oneindig mogelijk. Het is ook wel zo netjes om buren in te lichten over jouw (ver)bouwplannen, dan weten ze dat er even zo’n “lelijke” bak voor hun neus zou kunnen komen te staan.

De prijzen vallen best mee voor een puincontainer. Inclusief brengen en ophalen hadden wij een 3m3 bak voor €225. Let op er zitten wel spelregels aan wat je allemaal in een bak mag doen! En tot hoe hoog je het puin erin mag stapelen. Lees dit goed na op de site van de aanbieder.

Een puincontainer is wel heel erg makkelijk, zo ben je direct jouw puin kwijt en hoef je niet alles op een plek te verzamelen of 10x naar de milieustraat te rijden.

Wij hebben een aantal keer een puincontainer gehuurd, zie onderstaande foto’s.

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.