Mooi design in huis: metaal!

Eigenlijk is metaal niet meer weg te denken in ons interieur sinds de woonstijl industrieel in opkomst is gekomen zie je in meubels, keukens en badkamers metaal verwerkt. Inmiddels past metaal in elke woonstijl, van klassiek tot aan modern. En met name de stalen taatsdeuren zijn momenteel echt een gewilde aanwinst voor een woning.

Taatsdeur

Een taatsdeur is een deur zonder kozijn, deze deur bestaat voornamelijk uit een metalen frame, met glas in het midden. Naar wens kan je op verschillende manier stalen lijnen toepassen om het echt een eye-catcher te laten zijn, en een mooie vlakverdeling naar eigen wens te laten maken. Hieronder zie je een op maat gemaakte dubbele staatsdeur. De deuren draaien onder en boven op een pin, zo kan deze deur beide kanten op draaien.

Mogelijkheden met metaal

Natuurlijk is er meer met metaal/staal mogelijk dan alleen taatsdeuren. Te denken valt aan stalen frames voor een tv-meubel, voor een salontafel of een eettafel. Maar ook aan stalramen, trappen, trapleuningen en balustrades.

Metaal geeft een strak design aan je intereur en door gebruik van andere materialen maak je er een warm en gezellig geheel van.

Veel bedrijven die met staal werken, maken alles op maat en is er heel veel mogelijk. Staal kan je onbehandeld laten, dan kan het door gebruik wat meer vlekken en roestplekjes geven, wat een geleefd effect geeft. Wil je dat liever niet, dan kan je staal het beste laten moffelen (spuitverven), dan zit jouw deur of trap er super strak bij.

Heb je plannen voor iets met staal, op internet zijn talloze bedrijven te vinden die je graag helpen om iets moois voor je te maken. Van Dijk Metaaldesign is een van die bedrijven die je zeker kan helpen.

Bij mij op het lijstje staan nog die mooie deuren, helaas zal een taatsversie niet gaan, dan moeten we erg veel verbouwen, maar veel bedrijven maken ook scharnierdeuren van staal op maat! Daar ga ik mij dan ook eens in verdiepen.

Hieronder nog een mooie foto van stalen stalramen!

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.