De eethoek met kerst!

De decembermaand komt er al weer bijna aan. Een maand met veel gezellige dagen en vooral met veel mensen heerlijk tafelen! De vraag die er hier in huis elk jaar wel is, past iedereen wel om de tafel heen?

Mijn familie is niet zo heel erg groot en met de tafel die we nu hebben kan het hele spul (11 man) zo aan tafel.

Dit exemplaar is best aan de forse kant; 3.2m x 1.5m.

Tuintafel voor extra ruimte

Voorgaande jaren haalden we de tuintafel naar binnen om iedereen een plekje te kunnen bieden aan tafel. Ideaal om zo meer eters kwijt te kunnen. Een tuintafel kan je ook lenen van buren en vrienden, zo heb je goedkoop meer ruimte om eters uit te nodigen met kerst! Of op andere eetmomenten waarbij je graag meer mensen uitnodigd. Een mooi tafelkleed er over heen en niemand ziet dat het een tuintafel is.

Plank over de tafel heen

Een andere optie om meer ruimte aan tafel te maken is om er een grote plaat overheen te leggen met poten aan de hoeken. Op deze manier is de tafel de basis voor de tijdelijke tafel. Een nadeel de enorme plaat moet je de rest van het jaar wel ergens kwijt kunnen of de plaat met Oud&Nieuw ritueel verbranden. Een plaat kan je het beste kopen bij een bouwmarkt, denk aan een triplexplaat of goedkopere versie. De maat van deze platen is doorgaans 2.44m x 1.22m met twee naast elkaar heb je een tafel van 2.44m x 2.44m. Een paar goedkope bureaupoten van de Ikea en een tafelkleed en je bent klaar.

Lopend buffet

Heb je gewoonweg de ruimte niet voor meerdere eettafels of een hele grote eettafel, dan is natuurlijk een lopend buffet een prima alternatief. Lekker al het lekkere eten neer zetten in de keuken en iedereen pakt wat lekkers en pakt ergens een plekje om te zitten.

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.