Muurkassen iets nieuws voor in de tuin!

Het allernieuwste op het gebied van tuininrichting is denk ik wel de muurkas! Een muurkas wordt tegen een muur gemonteerd en heeft geen achterwand. Muurkassen zijn de ideale oplossing voor kleinere tuinen, maar ook voor mensen die al in het vroege voorjaar willen genieten van de zon door hem als tuinkamer of overkapping te gebruiken. Een klein formaat is zelfs geschikt voor de kleinste balkons en terrassen!

Een muurkas als kas

Een muurkas blijft in de winter vaak warmer dan een vrijstaande kas, omdat het kan profiteren van de warmte van uw woning. Hierdoor is het een ideale oplossing om uw terrasplanten te laten overwinteren. Doordat de muurkas dichtbij uw woning staat of zelfs via uw woning te betreden is, hoeft u in de winter de kou niet te trotseren om bij uw kruiden en planten te komen. Dat is vooral prettig als u bijvoorbeeld verse kruiden wilt gebruiken tijdens het koken. Daarnaast geeft het glas extra warmte wanneer de zon er op staat. Ook kan de kas goed dienen als extra isolatielaag naar de woning toe, dat kan ook weer schelen in de stookkosten! Niet geheel onbelangrijk in deze tijden waarbij de energietarieven de pan uit rijzen.

Een muurkas als serre

Een muurkas is zeer geschikt om te gebruiken als extra leefruimte, bijvoorbeeld in de vorm van een tuinkamer, serre of veranda. De kas profiteert van de warmte van de muren en daarnaast is het relatief eenvoudig om elektriciteit door te trekken, omdat uw muurkas tegen de muur van uw woning staat. Verlichten en verwarmen wordt hierdoor nog eenvoudiger. Daarnaast kan deze extra leefruimte waarde vermeerderend zijn van uw woning!

Wat kost een muurkas

Muurkassen zijn verkrijgbaar in veel maten en modellen, de standaardmaten lopen in prijs uiteen van €1500 – €5500. Maatwerk komt uiteraard hoger uit.

Hieronder staan een aantal muurkassen, wellicht zit er een bij die goed past in jullie tuin!

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.