Een leuke cursus woninginrichting voor iedereen!

Zo veel keuzes en soms zo ontzettend moeilijk om de juiste kleuren en stoffen te bepalen voor de inrichting van jouw woning. Maar niet alleen kleurkeuzes zijn lastig, de inrichting van de ruimte is ook nog best lastig. Al zal de ene woonkamer of slaapkamer makkelijker zijn dan de andere. Soms is er maar een plek mogelijk voor een groot bed, bank of de televisie.

Ik vind het zelf moeilijk om onze woonkamer in te richten, het is een ruimte tussen de keuken en de werkkamer, niet heel handige met diverse deuren en looproutes. Daarnaast loop ik ook te stoeien met kleurcombinaties. Ik vind namelijk gewoon teveel kleurencombinaties mooi!

Ik heb wel eens gedacht om een interieuropleiding te gaan volgen, maar deze zijn best aan de prijs en dat was eigenlijk ook niet mijn idee. Ik heb niet het doel om een interieurstylist te worden. Op Facebook kwam de laagdrempelige interieurcursus van Ilse voorbij “Richt je huis in als een pro”. Geen high-end interieuropleiding, maar gewoon een die alle stappen uiteen zet waar je aan moet denken om tot een juist plan te komen. Geen poespas, gewoon duidelijk met fijne tips.

Deze online interieurcursus van Ilse ben ik gaan volgen. Voor de prijs hoefde ik het niet te laten, je kan de interieurcursus namelijk voor €24,95 downloaden en lekker in eigen tempo alles beluisteren en lezen.

Online interieurcursus “richt je huis in als een pro”

Het duurde even voordat ik de rust had om er goed voor te gaan zitten, maar toen ik gestart was, zat ik er ook helemaal in. Ilse vertelt stap voor stap wat je gaat of kan doen. Op deze manier denk je ook echt goed na over wat jullie mooi en praktisch vinden. Ik ga niet teveel over de inhoud vertellen, want die mogen jullie zelf gaan ontdekken.

De online interieurcursus bestaat uit 8 delen. Waarbij de tips en de feitelijk uitleg maar 5 tot 15 minuten duren, dus dat gaat lekker vlot en duidelijk. Het meeste werk zit in de uitvoering van de tips.

Heb je vragen tijdens de cursus dan kan je deze via mail aan Ilse stellen.

Tips om te starten

Wil je gelijk aan de slag dan zijn de volgende tips handig om er ook gelijk actief mee aan de slag te kunnen:

  • Vraag online kleurstalen van verf aan of haal kleurkaartjes in de bouwmarkt (Farrow&Ball, Histor, Flexa etc)
  • Vraag gordijnstoffen op en staaltjes van houten- en aluminium jaloezieën. (Oa bij veneta.com en 123jaloezie.nl)
  • Koop en/of vraag aan vrienden om woonbladen! En maak een Pinterest account aan. (Ideaal om ideetjes op te doen, al werkt Instagram ook heel goed daarvoor)
  • Neem een gratis account op Floorplanner.nl
  • PVC, laminaat en/of kleedstaaltjes. (Therdex en Quickstep via hun eigen site, en Jabo bijv. voor vloerbedekking. Laminaat staaltjes ook te verkrijgen in de meeste bouwmarkten.)

Mijn mening over deze online interieurcursus

De online interieurcursus van Ilse is laagdrempelig, het is voor iedereen goed te volgen en goed te doen. Als interieurliefhebber was het meeste voor mij wel bekend. Maar ook ik hoorde nieuwe dingen. Het fijne aan deze interieurcursus was dat je stap voor stap naar het uiteindelijke plan gaat. En dat helpt heel goed om te zien wat je eigenlijk wilt met de ruimte! En door deze cursus volg je de stappen ook goed en kom je tot een goed plan. Je kan dit stappenplan ook makkelijk samen met jouw partner uitvoeren.

Ik ga er nu zelf ook verder mee aan de slag, qua kleuren moet ik nog wat definitieve keuzes maken (soms helpt het om de kleurcombinaties een aantal dagen in daglicht en in de avond te zien, dan weet je of dit inderdaad dit de mooiste kleuren zijn.).

Door deze online interieurcursus zijn we er wel uit hoe de indeling van de woonkamer moet worden. Nu nog de juiste bank vinden!

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.