Een super lekkere taart of cake die je zelf kunt maken zonder oven!

Onlangs was iedereen binnen ons gezin weer jarig. We hebben dat niet echt lekker gepland, binnen 6 weken is iedereen hier jarig. Maar wel heel gezellig! En de drukte is dan maar een paar weken in het jaar.

Tijdens mijn zoektocht naar een lekkere taart of leuke taart kwam ik er achter dat taarten behoorlijk aan de prijs zijn, €50 voor een simpele taart voor 12 personen is er niets bij. Zelfs de HEMA is duurder geworden de laatste jaren.

Waar ik ook steeds meer tegen aan loop is dat bezoek een allergie heeft of net aan het diëten is. Daar wil ik ook graag rekening mee houden.

Kwark en Monchou taart

Een van mijn favoriete gebak/taart is dan ook de kwark of de monchou taart. Deze kan je helemaal zelf maken, maar ik ben dan toch wat luier en gebruik de pakjes van Dr Oetker of een huismerk van de supermarkt.

Het fijne is dat ik bijvoorbeeld voor de slagroom en kwark lactose vrije versies kan gebruiken. Ook de bodem kan je aanpassen naar een glutenvrije bodem. Naast deze voordelen, zijn deze taarten ook nog eens zonder oven te maken, paar uurtjes in de koelkast en jouw taart is klaar!

Leuke variaties op deze taarten

  • Laagje gepureerd vers fruit als laatste er over heen smeren. (Beetje gelatine er door en dan is deze laag nog wat compacter)
  • Beetje jam door het basis mengsel van kwark/monchou doen.
  • In plaats van grote/standaard cakevormen te gebruiken, kleine springvormpjes. In glaasjes als dessert is ook een optie, en ook een mooi idee vind ik om het in muffinvormpjes te doen, gebruik je de siliconenversies, dan kan je ze er ook nog uithalen als ze stevig genoeg zijn.

Benodigdheden

Ik kies voor de eenvoudige versie. Dan kan het gewoon niet misgaan!

  • 1 pak Dr Oetker Monchoutaart of kwarktaart mix (Ik ben fan van de candijkoekjes bodem!)
  • (lactose) vrije slagroom (250ml, zelf gebruik ik meestal iets meer, 300ml)
  • (lactose) vrije kwark (250 gram) of monchou (200 gram)
  • Boter (50 gram om te smelten, is voor de bodem)
  • Springvorm, of andere leuke cakevorm. Zorg dat je de taart er wel makkelijk uit kunt halen!
  • Jam, of extra fruit voor in en op de taart.
  • Een paar uur geduld om de taart op te laten stijven.

Ideaal om een paar pakken in huis te hebben mocht er ook onverwachts bezoek komen. Uit deze taart kan je met gemak 12 punten halen en blijf je onder de €10

Kwarktaart maken in beeld

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.