Fotobehang is de nieuwe trend voor wandbekleding!

In mijn vorige blog over wandbekleding heb ik een aantal mogelijkheden voor wandbekleding of dingen voor aan een wand belicht, maar daar heb ik toen niet gesproken over de mogelijkheid van fotobehang. Ik zie dat fotobehang steeds meer in het interieurbeeld terug komt, waardoor deze mogelijkheid zeker eens belicht mag worden.

Fotobehang

Wat is fotobehang eigenlijk? Heel simpel gezegd is het een uitvergrote foto die op behangpapier is geprint en je in delen op de muur plakt, net zoals je behang op een muur plakt. In stroken plakken is een stuk makkelijker dan een groot vel van 3×2.5m.

Eigenlijk is elke foto mogelijk voor fotobehang, mits de resolutie van de foto maar hoog genoeg is. Wat de exacte resolutie moet zijn hangt af van de (web)winkel waar je deze gaat bestellen. Maar check het altijd even, het zou zonde zijn als de afbeelding onscherp is.

Eigen foto of uit een bestand

Veel aanbieders van fotobehang bieden al een scala aan mogelijkheden aan op hun site waar je uit kan kiezen, van natuurfoto’s tot aan de mooiste foto’s voor op kinderkamers van sprookjesfiguren.

Mocht je zelf geen leuke foto hebben, en kan je niets vinden op de site van de aanbieder van het fotobehang, dan kan je altijd nog een stockfoto gebruiken. Deze kan je kopen op sites die stockfoto’s aanbieden. Deze site’s beschikken over miljoenen afbeeldingen en je betaald dan voor een of enkele foto’s, op deze manier heb je wel iets unieks aan de muur.

Welke wand is geschikt voor fotobehang

Het allerbelangrijkste is dat het een gladde wand is! Net als bij normaal behang zie je elke bobbel er anders doorheen. Verder is het leuk om één wandje in een ruimte te behangen met fotobehang. Veel mensen behangen een wandje in de keuken of in de hal met fotobehang. Deze foto van een toiletruimte met fotobehang vond ik zelf erg grappig, hier was ik zelf niet opgekomen, maar ik vind het wel heel leuk geworden.

Wat kost fotobehang

Fotobehang is er eigenlijk in alle prijsklassen. Van heel betaalbaar tot wat prijziger, dit heeft ook te maken welke printtechniek er gebruikt wordt. Zit er een glans laag op van bijvoorbeeld goud of zilver, dan kom je vaak al wat duurder uit. Maar je kan al een fotobehang bestellen voor een wandje van 416cm x 254cm voor €99,95.

Veel wanden van nieuwbouwhuizen zijn hoger dan 254cm, maar veel mensen hebben ook nog een plint tegen de muur. Onze wanden zijn 264cm hoog. Maar onze plint is 12cm hoog, dus het behang hoeft bij ons dan maar 252cm te zijn. Wil je meer ruimte voor snijverlies dan bestel je een maatje hoger, maar reken dan wel op een paar tientjes meer.

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.