(kook)boeken mooi op een rij in de keuken!

Een opgeruimde keuken, maar alle spullen wel snel bij de hand, dat gaat niet altijd samen is mijn ervaring. Inmiddels wel een mooie bak gevonden waar ik olie- en azijnflesen in bewaar. Maar een plekje voor mijn kookboeken was nog niet gevonden helaas. Wilde ik ze op een rijtje op een plank? In de boekenkast ver van de keuken vandaan of toch ergens anders?

Kookboeken

In de loop van de jaren heb ik heel veel kookboeken verzameld. Een groot deel bleek ik in de praktijk niet te gebruiken. Toen heb ik veel kookboeken naar de kringloopwinkel gebracht, wellicht is iemand anders er wel heel erg blij mee. Maar de mooiste kookboeken en de kookboeken die ik veel gebruik heb ik behouden. Ik besloot een deel van deze kookboeken op een rij (ok niet zo mooi, maar staan toch achter een deurtje) in een van de keukenkastjes van ons kookeiland te plaatsen.

Voor het kookboek welke ik in gebruik heb en ook leuk is om in het zicht te hebben, heb ik deze aanwinst gevonden! Een soort boekensteun met keukenrolhouder.

Boekensteun

Wil je jouw kookboeken wel mooi op een rij in de keuken, dan zou een plank met twee boekensteunen ook een goede manier zijn om jouw boeken mooi te presenteren in de keuken. Helaas hebben wij niet heel veel muur in de keuken waar ik nog planken op kan hangen. Maar een mooie eiken houten plank zwevend aan de muur gemonteerd met mooie design boekensteunen zou ook erg gaaf zijn. Wel iets meer schoonmaakwerk, maar dat nemen we dan maar voor lief.

Waar hebben jullie je kookboeken gelaten? In zicht, in een kastje of op een andere plek? Wat ik zelf steeds meer gebruik om nieuwe gerechten te ontdekken is het internet. Je kan snel zoeken op een ingrediënt en wat je daar mee kan maken, ideaal als je nog wat restjes in de koelkast hebt liggen. Wanneer een recept goed bevalt, print ik deze uit en verzamel ik in die witte tijdschriftenhouder op foto 2 te zien is. Er zijn ook talloze leuke blogs te vinden met leuke creatieve recepten.

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.