LED, wat is er nog meer verkrijgbaar in Led-land?

Op mijn blog heb ik het wel vaker gehad over ledlampen en ledverlichting. Wisten jullie dat er ook LED panelen bestaan? Ik eerlijk gezegd niet totdat ik er iemand over hoorde praten in een winkel. Doorgaans worden ze ook gebruikt in winkels, maar eigenlijk zouden ze ook heel goed toegepast kunnen worden in een badkamer, garage of werkkamer. Qua sfeer zou ik ze minder snel in een woonkamer of slaapkamer plaatsen, maar smaken verschillen natuurlijk.

LED Panelen

Led panelen worden veel gebruikt in systeemplafonds, vandaar dat je ze ook veelvuldig in kantoorpanden en winkels tegen komt. Een led paneel heeft standaard de afmetingen van een plafondtegel, waardoor het precies in een systeemplafond past. Zo kun je heel gemakkelijk verlichting plaatsen en verplaatsen. Heb je een vast plafond van bijvoorbeeld beton of hout? Geen probleem! Ook dan kan je eenvoudig led panelen ophangen. Je hebt dan wel een paar extra’s nodig. Je hebt keuze uit een pendel van staaldraden, of een opbouwrand die je met schroeven vastzet tegen het plafond.

Wat zijn led panelen?

Een led paneel wordt ook wel eens beschreven als led panel of lichtpaneel. Deze schrijfwijze verandert niets aan de verlichting. Ledpanelen zijn de revolutie van verlichting in systeemplafonds. Ze zijn de vervanger van TL-inlegarmaturen. Led panelen bieden uitkomst wanneer je graag energie wil besparen. TL-inlegarmaturen gebruiken doorgaans 4×18 watt; dit gelijk staat aan 72 watt aan stroomverbruik. Een lichtpaneel daarentegen gebruikt nog maar +/- 32 watt. Dat is een winst van 40 watt, en scheelt dus meer dan de helft! Dit ga je ook terug zien op een lagere energierekening en dat is in deze tijden met de steeds hoger wordende energietarieven geen overbodige luxe. Op zoek naar led panelen? Online zijn er best wat aanbieders die Led panelen aanbieden.

Voorbeelden met Led panelen

En natuurlijk altijd leuk om ook een aantal voorbeelden te zien.

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.