Wieltjes maken het makkelijker

Je zou het niet direct denken, maar wieltjes maken het leven soms flink wat eenvoudiger. Denk maar eens aan om zware items te voorzien van wieltjes, dan gaat verplaatsen een stuk makkelijker.

Afgelopen zomer hebben wij een welbekende kamado BBQ gekocht. Niet eens zo’n heel groot formaat, maar wat een gewicht hebben die dingen. Zonder het onderstel met wieltjes zou ik niet weten hoe deze te verplaatsen. Nu rijden wij hem in het najaar de garage in, en in het voorjaar staat hij weer gezellig in de serre zodat hij gelijk pakklaar staat om te gebruiken.

Hondje

Een hondje is ook een onmisbaar item in een huishouden. En dan bedoel ik niet een echte hond, maar een transport hondje, zo’n plankje met wieltjes er onder om zware spullen op te vervoeren.

Deze transport-hondjes zijn kant-en-klaar te koop bij de bouwmarkt, maar je kan deze ook zelf maken. Als je een stevige plank hebt en 4 stevige wielen dan heb je zo een mooi transport-hondje gemaakt.

Van de week werd onze tafel opgehaald door verhuizers die deze naar vrienden van ons gingen brengen. Het tafelblad van 300x110cm legden ze op een hondje en reden het blad zo onze woning uit.

Wieltjes in de tuin

Ook in de tuin komen wieltjes van pas. Wat dacht van die zware parasol die je tijdens een zonnige dag wilt verplaatsen, dan zijn wieltjes onder de parasolvoet ook een uitkomst!

En waar koop je die wieltjes nu eigenlijk? De bouwmarkt heeft er vele soorten, maar online kan je ook veel winkels vinden die wieltjes verkopen. Let goed op wat je er mee gaat doen, welk gewicht moeten de wieltjes kunnen dragen? En over welke ondergrond moeten ze kunnen rollen/rijden? Moeten ze kunnen zwenken? En of er een rem op moet zitten. Gelukkig zijn wieltjes goed betaalbaar en heb je voor een paar euro al hele handige wieltjes in huis.

Waar ga jij wieltjes voor gebruiken?

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.