Makkelijke bomen voor in een tuin.

Bomen in tuinen is nog niet zo makkelijk. De meeste bomen zijn vrij klein als je ze plant. Niet alleen omdat je ze dan nog makkelijk zelf kunt vervoeren, maar ook omdat de prijs dan nog te doen is. Maar denk er wel goed bij na hoe groot en hoog deze boom kan worden en of het dan nog steeds een leuk boompje in de tuin is.

Wil je dat de boom niet te groot gaat worden kan je ook kijken naar ge-ente bomen. Deze zullen doorgaans wel dikker en voller worden maar niet hoger.

Verder is het belangrijk om minimaal twee meter uit de erfgrens te blijven met jouw buren. Je kan dichter bij de erfgrens gaan zitten als jullie en de buren dat goed vinden, leg dit wel vast op papier, want zodra de buren zouden gaan verhuizen, kunnen nieuwe bewoners mogelijk moeilijk gaan doen.

Wat zijn dan redelijk makkelijke bomen voor in een doorsnee tuin. Ik kan in ieder geval uit eigen ervaring zeggen dat de (bol)catalpa erg mooi is. Deze zal je wel goed moeten blijven snoeien om hem in toom te houden. Een Liquidambar doet het ook erg goed. Is geen snelle groeier en blijft aardig slank. Deze heb je bijvoorbeeld in een bol-, zuil- en leivorm,

Voor een natuurlijke parasol kan je bijvoorbeeld een plataan inzetten die groeit in dakvorm (Dakplataan). Wij hebben de plataan in leivorm laten plaatsen als afscheiding met de buren. Deze staan dichter bij de erfgrens en hebben we afgestemd met onze buren. De plataan is een snel groeier en heeft een mooi groot blad. Verder ben ik weg van onze Berk, deze is bij ons ge-ent, Berken kunnen namelijk echt heel erg groot en hoog worden.

Verder zijn (Portugese)laurierbomen erg fraai om te zien. Een mispelboom hebben wij niet staan, maar ook dit type boom ziet er erg fraai uit.

Hieronder een paar impressies van de bomen in onze tuin. Allen zijn zeer eenvoudig in onderhoud en snoeien is zeer goed te doen.

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.