Stopcontacten hoeven niet meer standaard wit te zijn!

Van oudsher zijn stopcontacten en schakelmateriaal wit of eigenlijk meer creme van kleur. Op zich prima, maar hoe mooi staat het om juist deze “standaard/noodzakelijke” items mee te laten blenden met jouw interieur!

Want wit is niet wit, want is jouw muur RAL 9016, RAL 9010 of wellicht wel RAL 9001? Allemaal in de volksmond de kleur wit, maar leg ze eens naast elkaar en je ziet echt wel degelijk kleurverschil. RAL 9001 lijkt dan meer creme en RAL 9016 is dan meer blauwwit. Het mooiste is dan om jouw schakelmateriaal en stopcontacten ook in dezelfde kleur wit te hebben. En dat kan tegenwoordig! Gewoon de kleur wit die jij wilt kan je online bestellen of in de lokale bouwmarkt kopen.

Of kies je wellicht voor een contrastrerende kleur? Zoals zwarte stopcotacten op een witte muur? Of voor een chromen of gouden versie? Juist door dit aanbod van vele kleuren kan je echt jouw stijl in huis halen.

Zwart

Wij hebben op een aantal plekken in huis voor zwarte stopcontacten gekozen. In de keuken en de woonkamer komt dit mooier tot zijn recht dan de witte varianten. Voor de wanden waar veel stopcontacten zitten en veel schakelmateriaal, hebben we wel gekozen voor schakelmateriaal in de kleur RAL 9010 omdat dit goed matcht met de deuren en de kleur urban taupe van de wanden. Maar dat zwart geeft wel een extra sfeer

Kies het juiste merk

Wil je je huidige stopcontacten vervangen voor een andere kleur, let dan goed op welk merk het is, Niet elk binnenwerk past op elk frontje. Online bieden veel merken meerdere kleuren frontjes aan zodat je niet al het binnenwerk hoeft te vervangen. Ben je nieuw aan het bouwen dan ben je nog helemaal vrij in merk- en materiaalkeuze.

Stopcontact frontjes spuiten

Op Instagram en Youtube zie je het regelmatig langs komen dat mensen hun stopcontacten en schakelmateriaal gaan spuiten in een andere kleur. Op zich is dat een prima mogelijkheid voor stopcontacten die je maar nauwelijks gebruikt. En dan is spuiten ook nog beter dan verven. Zorg er dan wel voor dat je er eerst een primer over doet en dan afspuit in de gewenste kleur.

Maar voor schakelmateriaal of stopcontacten die je regelmatig gebruikt raad ik het toch af. Door nagels, vingers en scherpe delen van stekkers is de kans groot dat je er snel beschadigingen op krijgt en het geheel er minder fraai uit ziet.

Het vervangen van frontjes is geen goedkope hobby, dus denk goed na of het inderdaad is wat je zoekt voor je interieur.

Auteur Sandra

2 thoughts on “Stopcontacten hoeven niet meer standaard wit te zijn!

  1. Wat een leuk en creatief idee om stopcontacten en schakelmateriaal in verschillende kleuren te gebruiken! Ik ben het ermee eens dat stopcontacten niet saai hoeven te zijn en dat ze juist kunnen bijdragen aan de stijl van je interieur. Ik ben vooral geïnteresseerd in de zwarte stopcontacten op een witte muur, dat lijkt me echt een prachtige en stijlvolle combinatie. Bedankt voor het delen van deze inspirerende tips!

    Met vriendelijke groet,

    Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.