Najaar in aantocht, tijd om jouw tuinmeubels te beschermen!

Het is officieel weer herfst. Tijd om de tuin en de tuinmeubelen winterklaar te maken. Zodat alles nog net zo mooi is straks in het voorjaar als nu.

Tuin winterklaar maken

Waar kan je aan denken bij de tuin winterklaar maken? Het gras maaien en voorzien van de nodige kalk en een klein beetje mest (al is mesten in de winter niet nodig). Zodra al het blad is gevallen deze van het gras verwijderen. Ook leibomen kan je al snoeien zodat er niet al teveel blad in je tuin gaat vallen. Ook hedera kan je nu mooi terugsnoeien zodat het een mooi groen geheel is tijdens de winter. Je kan zelf kiezen wat je nu snoeit of pas in het voorjaar. Annabelle kunnen heel mooi staan in de winter met een laagjes sneeuw erover heen.

Pas op met snoeien zodra er nachtvorst komt, en het is ook handig om per boom of struiksoort even Google te raadplegen wanneer je die het beste kan snoeien.

Tuinmeubelen winterklaar maken

Niet alleen de tuin, maar ook voor de tuinmeubelen is het verstandig om deze winterklaar te maken. Heb je een grote garage of schuur, dan kan je daar wellicht een deel of alle tuin meubelen plaatsen. Ook al vertellen veel bedrijven dat hun tuinmeubelen prima het hele jaar buiten kunnen staan, toch is het verstandig om dit toch niet helemaal te doen. Sommige materialen verkleuren of blijven minder sterk door weersinvloeden. Heb je meubelen van hardhout, dan kan je deze ook het beste behandelen met een beits of olie om het hout goed te houden.

Heb je geen garage of grote berging, dan zijn tuinmeubelhoezen een ideale oplossing! Zo staan ze niet direct in contact met alle weersinvloeden zoals regen, sneeuw, zon en kou. Je hebt niet alleen tuinmeubelhoezen voor stoelen of banken, maar ook een speciale loungeset hoes !

Deze hoezen beschermen jouw tuinmeubels de gehele winter. Kijk goed naar de maat die je nodig hebt, zo past de hoes mooi over jouw tuinmeubels. Ook voor parasollen zijn er diverse mooie hoezen verkrijgbaar.

Het is aan te bevelen om de tuinmeubels voordat je ze in gaat pakken onder een hoes, ze eerst even een lekker sopje geeft, dan hoef je dat niet te doen zodra de eerste zonnestralen zich weer laten zien in het voorjaar.

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.