Nieuw: Een foto laten etsen op metaal

Op mijn blog heb ik al veel soorten wandversieringen besproken. Zoals canvasdoeken, akoestische panelen tot aan hexagon tegeltjes. Heel nieuw op dit gebied is etsen op metaal!

Wat is etsen op metaal

Etsen is een proces waarbij een zuur door middel van een redox reactie een metaal oplost. Door delen van een oppervlak af te schermen kan zo middels etsen een vooraf bepaald ontwerp gemaakt worden. Op deze manier kan er dus ook een foto op metaal afgedrukt worden.

Waarom een foto op metaal

Het etsproces leent zich uitstekend om foto’s in roestvast staal en messing af te beelden. Hierbij kan gedacht worden aan gedenkplaten met een persoonlijke afbeelding of wanddecoratie. De aangeleverde foto wordt door ons gerasterd en na het etsproces zwart ingelakt.

Zo’n foto afgedrukt op metaal middels etsen is weer eens heel wat anders dan de bekende druktechnieken. Zo’n metalen wanddecoratie staat erg mooi in een moderne strakke woning. Maar op een kantoor staat een dergelijk plaat ook niet bepaald verkeerd. Jouw bedrijfsnaam ge-etst of juist een mooie certificering! Eigenlijk kan alles, of als naambordje aan het pand.

De kosten voor zo’n unieke plaat zijn sterk afhankelijk van afmeting en aantal.

Voorbeelden van foto’s op metaal

Een paar voorbeelden van mooie foto’s middels etstechniek gedrukt op metaal. Details zijn mooi zichtbaar en toch heel erg strak van vormgeving. Met een mooie lichtstrip achter deze plaat licht je het geheel ook nog eens erg mooi uit.

Normaal gesproken noem ik geen namen in mijn blogs, maar omdat deze vorm om foto’s af te drukken middels etsen zo uniek is, laat ik jullie weten dat je online onder andere terecht kunt bij het bedrijf Etsprit. Bij Etsprit kun je een offerte aanvragen en wat de mogelijkheden allemaal zijn. Dit is echt een leuk cadeau om te geven bij een huwelijk, nieuwe woning of op Vaderdag!

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.