Nieuw matras of geheel nieuw bed?

Ons bed heeft twee verhuizingen niet bepaald overleefd. Althans mijn matras niet. Alleen het matras was nog wel een essentieel onderdeel van ons boxspringbed en de aanschaf van een enkel precies passend matras is nog best een uitdaging bleek in de praktijk.

Omdat ons bed nog geen 6 jaar oud was, lieten we het maar even zo. De kuil die was ontstaan nam ik voor lief en zo kabbelden we nog wat maanden voort. Tot dat de motor van het bed om de matrassen te verstellen van mijn gedeelte ontplofte. Toen werd het een bed met wat meer mankementen.

Daarnaast kreeg ik ook steeds meer rug- en schouderklachten maar die weet ik aan het vele schilderen in plaats van aan het matras. Maar eigenlijk was het matras de boosdoener. Dus conclusie er moest toch een nieuw matras of een geheel nieuw bed komen.

Nieuw matras

Een matras kan je het beste om de 8-9 jaar nieuw kopen/vervangen. Qua hygiëne, maar ook qua vorm en model om een goede nachtrust te garanderen. Een goed matras is best aan de prijs, in deze kan goedkoop ook duurkoop worden. Mijn advies is om hierin niet te besparen. Liever een duur matras met een goedkoop bed frame dan andersom. Een goed matras van Ikea kan overigens net zo goed zijn als een dure van Auping!

Belangrijk bij het aanschaffen is dat het matras geschikt is voor jouw lichaam. Dat je er lekker op ligt, de juiste hardheid heeft etc..

Tip: Ga geen matras testen na een dag winkelen! Dan ligt alles lekker. Ga een matras testen in de ochtend als je goed uitgeslapen bent.

Toch een nieuw bed

Omdat maar een van onze matrassen stuk was en een matras vinden die exact net zo dik was als de ander best een opgave bleek, hebben we er toch voor gekozen om een nieuw bed aan te schaffen. Gewoon weer alles nieuw fris en eentje waarbij ik makkelijk ook onder het bed stofzuigen kan!

We zijn wel weer voor een boxspring bed gegaan, deze hebben een fijne hoge instaphoogte en in ons slaapkamer mag het bed best wat groot zijn anders valt hij zo weg in de ruimte. Onze boxspring is 180x210cm. Net wat langer dan de standaard maat van een boxspring 180×200 , of eigenlijk 160x200cm.

Kies je voor een bedmaat die anders is dan jouw huidige bed, hou er dan rekening mee dat een deel van al het beddengoed dan ook opnieuw aangeschaft moet worden. Denk aan hoeslakens, moltons en wellicht zelfs het dekbed.

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.