Voedingssupplementen een aanrader voor de wintermaanden?

De R zit al weer even in de maand en de herfst is ook al even officieel begonnen. Dat merken we nu ook aan de temperaturen buiten en de herfstbuien die over ons land gaan. Ook horen en lezen we in de kranten en op het nieuws dat men verwacht dat er een flinke griepgolf aan gaat komen, en dat men denkt over een griepprik voor ons allemaal. Maar kunnen we ons afweersysteem niet op een andere manier een boost geven, hoe kunnen we fit en gezond de wintermaanden doorkomen?

Een tip die ik van de week kreeg zijn het innemen van voedingssupplementen naast je dagelijkse gezonde voeding, waardoor je je weerstand een goede boost kan geven. Maar wat zijn voedingssupplementen?

Wat zijn voedingssupplementen?

Wanneer ik hier op Google, dan weet Wikipedia mij het volgende te vertellen:

Een voedingssupplement is een voedingsmiddel dat bedoeld is als aanvulling op de normale voeding. Het is, volgens de wet, een geconcentreerde bron van één of meerdere vitamines, mineralen of andere nutriënten met een voedingskundig of fysiologisch effect.

Heel belangrijk is dat het dus gaat om een gezonde aanvulling op jouw normale menu. Zeker als je veel sport is dit een uitkomst als een goede aanvulling.

Voedingssupplementen vind je vooral in de vorm van shakes zoals, eiwitshakes, afvalshakes, ontbijtshakes, collageen, drankjes en (multi)-vitamines.

Deze laatste de (multi)-vitamines zijn het makkelijkste voor iedereen om aan je dagelijkse voeding toe te voegen. Te koop zijn o.a. de essentials zoals omega 3, magnesium, probiotica, vitamine D3, vitamine B12 en vitamine C. Plantaardig heeft de voorkeur, maar je kan deze ook gewoon bij de meeste drogisterijen kopen. Online heb je meer keuze en wellicht vitamines die meer bij jou passen. Op sommige sites kan je ook een profiel in laten vullen om te kijken welke vitamines juist bij jouw eetgewoontes en leefstijl passen.

Hieronder de wat meer commerciële vitamines.

Maar je hebt ook bijvoorbeeld vegan omega 3 pillen:

Het is zeker een advies om eens verder te kijken welke voedingssupplementen bij jou voeding zouden passen. Uiteraard blijft gezonde voeding met groente en fruit het allerbelangrijkste. Maar omdat je niet altijd voldoende van alles binnen kan krijgen is dit zeker een tip om uit te zoeken!

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.