Thuiswerken blijft, dus ook de thuiswerkplek!

Door de Corona-pandemie werkten we veel (verplicht) vanuit huis. Het was even zoeken hoe iedereen dit vorm ging geven. Tuinhuisjes en zolders werden verbouwd en creatieve werkplekken werden gemaakt in huis.

Nu het land weer open is, lijkt het er op dat thuiswerken meer een vaste plek heeft gekregen in onze manier van werken voor nu maar ook voor in de toekomst. Ook werkgevers zien dat deze manier van werken net zo efficiënt kan zijn als wanneer alle medewerkers op kantoor aanwezig zijn. Hierdoor kunnen werkgevers ook kleinere kantoorpanden huren en werken met flexplekken!

Zorg zelf voor een fijne thuiswerkplek thuis. Veelal is een ruim bureau wel aan te raden, je kan al het papierwerk er op kwijt en je hebt alles overzichtelijk voor je liggen. Twee computerschermen zijn ook erg handig om sneller te kunnen werken. En natuurlijk een goede bureaustoel en een goede muis zijn ook erg belangrijk.

En niet te vergeten een goede WIFI verbinding en een fijne headset of oortjes voor de teams-overleggen zijn ook geen overbodige luxe. Kan je thuiswerken dan is er zelfs een extra vergoeding per dag in het leven geroepen ter compensatie van het stroom die je verbruikt en de eigen gezette kopjes koffie die je nuttigd.

Een goed bureau

Wat is een goed bureau? Een goed bureau is een bureau die op de juiste werkhoogte gezet kan worden, die veel ruimte bied en ook goed schoon gehouden kan worden. Bureaus hebben ook verschillende vormen, van een rond bureau tot een bureau welke goed in een hoek past, het hoekbureau! Een Bureau van Emob is ook aan te raden, op deze site vind je echt van alles op het gebied van thuiswerken! Bureaus voor kinderen, gamers, thuiswerkers of gewoon een leuk bureau om af en toe eens aan te zitten!

Hieronder een foto van onze thuiswerkplek. Ik geef toe dat we eigenlijk nog op zoek moeten naar goede bureaustoelen, maar deze staan zo leuk. Deze zijn lekker ruim en het blad is gemaakt van massief eiken. De ladekastjes zijn van een bekend woonwarenhuis. Iets zelf samenstellen kan dus ook erg goed. Belangrijk is dat je voldoende ruimte hebt en je alles kan laten liggen. Een andere tip is om de thuiswerkplek niet in de woonkamer te maken. Je moet je werk los kunnen laten zodra je stopt met werken. Zolang je je laptop nog ziet staan, kan het verleidelijk zijn om toch nog iets af te maken of op te pakken.

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.