Woontips voor een industriële eetkamer

Industrieel is nog steeds hip qua interieurstijl. Zelf hebben we van deze stijl ook een aantal elementen in onze woning. Maar hebben deze stijl niet volledig doorgevoerd. Wil je graag jouw eetkamer geheel in deze stijl dan heb ik wat tips voor je.

Het lijkt zo namelijk zo makkelijk een leuke eetkamerstoel en -tafel uit te kiezen, maar toch zijn er een paar dingen waar je voor de aankoop nog even extra over na kan denken of die ene stoel wel in jullie gezin en situatie past!

Materiaal keuze

Eetkamerstoelen zijn er in diverse soorten materiaal. Zo heb je eetkamerstoelen gemaakt van kunststof, staal, stof en natuurlijke materialen zoals rotan en hout, leren eetkamerstoelen zijn ook erg fraai in een industriële sfeer. Maar wat is de beste keuze voor de industriële look? Als de eettafel en eetstoelen delen hebben van staal kom je eigenlijk al heel erg ver. Zwart van onbehandeld staal geeft echt die robuuste look. Laat je het zwart moffelen dan is het geheel wat strakker. De eetkamerstoelen kunnen verder van staal met leer zijn, of stof met leer, er is zoveel op de markt dat er altijd wel iets in jullie smaak te vinden is. Super industrieel zijn stoelen met een stalen frame en een houten rugleuning en zitting!

Hou je van lang tafelen, dan zijn eetkamerstoelen met een armleuning net wat fijner, meestal zijn deze stoelen ook iets breder. Stof (denk aan velvet, ribstof of een ander gaaf stofje) en leer zitten doorgaans ook fijner wanneer je langer aan tafel zit.Voor welk materiaal je kiest hangt er ook een beetje van af of je huisdieren en/of kinderen hebt. Niet dat je dan geen leer of stof mag kiezen, maar er zit gewoon een groter risico aan dat er sneller vlekken of schade aan de stoelen komt.

Welke maat eetkamerstoel

Hoe groter de eettafel hoe meer stoelen je er aan kwijt kan. Toch is er een stelregel die je kan hanteren om te zien hoeveel je er van die leuke nieuwe stoelen om jouw eettafel passen. Elke zitplek heeft 70cm ruimte nodig. Stel jouw stoel is 40cm, hou dan links en rechts 15cm ruimte leeg. Kies je voor een bredere stoel van bijvoorbeeld 60cm breed, hou dan links en rechts 5cm ruimte minimaal over tussen de stoelen.

Onze tafel is 300cm breed en de stoelen zijn 62cm breed (incl armleuning), er passen dan 4 stoelen naast elkaar. Was de eetkamerstoel smaller geweest, dan was 4 stuks nog steeds de beste keuze in aantal om iedereen voldoende ruimte aan tafel te geven. Om een idee te geven van een ronde tafel. Onze tuintafel heeft een doorsnede van 150cm en daar passen voor het mooie 6 eetkamerstoelen omheen. Binnenkort zetten we daar flinke diningchairs aan, en dan staan 5 stuks het mooiste.

Er is dus geen minimale maat voor de stoel zelf, maar wel een richtlijn voor de eetplek per persoon zelf. Het is net welke stoel je zelf prettig vindt zitten. Mijn tip is ook om eetkamerstoelen te testen in een showroom.

Industriële eettafel

Naast de eetkamerstoel heb je ook nog de eettafel. Wil je de industriële look doorvoeren, dan is een eettafel van geheel staal, of een stalen onderstel met een robuust houten tafelblad echt een mooie combinatie! Hoe grover het hout hoe mooier. Je kan een boomstamtafel nemen, geleefd eiken blaad of steigerhoutenplanken zijn ook top in deze.

Maak de set helemaal af met een gave industriële tafellamp!

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.