Welke rolgordijnen passen bij uw interieur?

Ik heb het op mijn blog al over diverse soorten raambekleding gehad. Zo zijn de houten jaloezieën, plissé-gordijnen en gewone gordijnen al de revue gepasseerd. Dit blog gaat over rolgordijnen en de verschillende soorten op het gebied van rolgordijnen. Rolgordijnen zijn vaak eenvoudig te monteren en de standaard uitvoeringen heel vriendelijk geprijsd. Rolgordijnen passen eigenlijk in elke ruimte en voor elk raam. Het meeste zie ik rolgordijnen in badkamers, slaapkamers en keukens.

Rolgordijnen

Een rolgordijn is een gordijn dat op- en afgerold kan worden, en waarmee eenvoudig een raam afgedekt kan worden. Er zijn speciale verduisteringsrolgordijnen. Dergelijke rolgordijnen laten geen licht door. Aan de zijkanten loopt zo’n rolgordijn door een rail, om te voorkomen dat daar licht langs zou kunnen. Rolgordijnen zijn in heel veel kleuren te leveren en ook in diverse stofsoorten, al zal het altijd een stevige stofsoort moeten zijn. Standaard rolgordijnen zijn denk ik een van de goedkoopste vormen van raambekleding, ze zijn er in standaard maatvoeringen, maar online ook op maat te bestellen.

Duo rolgordijn

Duo rolgordijnen zijn rolgordijnen met twee verschillende stofbanen. Zo combineer je een jaloezie en een rolgordijn. De twee stofbanen kunnen over elkaar geplaatst worden en zo kun je meer of minder privacy creëren.  Een duo rolgordijn kan zowel in verduisterende als lichtdoorlatende vorm geleverd worden.

Duo rolgordijnen zijn wat chiquer dan de standaard variant en echt een aanwinst voor de woonkamer en keuken. Wil je privacy, dan draai je de stof op “dicht” en wil je daglicht dan draai je de stand op de “open”stof, terwijl in beide situaties het gehele rolgordijn gewoon naar benden is.

Dakraam rolgordijnen

Dakraam rolgordijnen zijn speciaal ontwikkeld voor dakramen van onder andere Velux en Fakro. Deze passen precies in jouw type raam en zo heb je mooie passende raambekleding in jouw (slaap)kamer.

Wij hebben in ons dakraam van Fakro een zwart verduisterd rolgordijn met een rvs-frame. soms heb je de optie om bij het dakraam rolgordijn een bedieningsstok mee te bestellen, dat is handig mocht je niet makkelijk bij het raam zelf kunnen komen. Het installeren gaat heel eenvoudig, zolang je maar netjes de stappen van het montage-schema aanhoudt.

Twijfel je toch nog over de kleur? Dan zou ik eerst nog een paar gratis kleurstalen bestellen. Weet je zeker dat het ook daadwerkelijk past bij de rest. Bij de meeste online winkels kan je gratis kleurstalen opvragen. Ik zou dat zeker doen, het is zonde om net de verkeerde kleur te bestellen.

Daarnaast is het belangrijk om goed na te denken hoeveel licht het rolgordijn door mag laten. Zo zijn er verduisterende rolgordijnen (ideaal voor slaapvertrekken), semi-verduisterd en licht doorlatende stoffen. Licht kan ook langs het rolgordijn komen, wil je dit niet, kijk dan naar type waarbij je zijde-rails mee kunt bestellen, dan zit het rolgordijn net als bij een dakraam rolgordijn in een frame en komt er geen (dag)licht meer langs.

Auteur Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.